Млада майка с множествена склероза се нуждае от средства за терапия

OFFNews 20 април 2023 в 16:17 5468 0

Михаела

Снимка Личен архив

Зов за помощ

Плевенчанката Михаела е на 19 год., когато я диагностицират с множествена склероза. Години наред младата жена се бори успешно с болестта, опитвайки всичко - от традиционно лечение до експериментални хапчета. През последните две години състоянието ѝ непрекъснато се влошава и вече ѝ е трудно да се справя с ежедневните си задължения, а има малко дете.

Отглеждам детето си, което е на 5 години, с помощта на моите родители. Искам да бъда до него, да гледам как расте, да играем, да се разхождаме, да караме колело и затова взех решението да го направя, длъжна съм да опитам и да рискувам заради него, разказва 31-годишната жена.

Мотивирана да оцелее заради детето си, тя подава документи за включване в терапия, която се прилага в МЦ "Пирогов" в Москва.

Лечението е комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изградят наново имунната ѝ система. Терапията е на стойност 50 000 евро. Датата, на която ще очакват Михаела в клиниката е през месец юни 2023 г.

Апелирам към Вас, е за финансова подкрепа, тъй като сумата е непосилна за мен. Всеки, отделил дори минимални средства, ще ми помогне много. Смятам, че човешкият живот не струва тези пари и имам надеждата, че с ваша помощ ще замина. Лечението в Москва ми дава 90% надежда, че болестта ще си замине, и аз вярвам, че това е така. Единственото, което искам, е да върна нормалния си начин на живот и да бъда пълноценна майка на своето дете. Вярвам и знам, че ще се оправя! Силна и борбена винаги съм била и ще бъда! Благодаря ви! вярвам, че доброто се връща, пише тя в апела си за помощ.

Ако желаете да помогнете на Михаела, можете да го направите тук. В дарителската платформа са публикувани епикризата на жената и офертата на клиниката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика