Мюфтийството: Дребни душици потрошиха мюсюлмански гробове, обезвереният народ е завладян от дявола

OFFNews 10 септември 2018 в 09:57 2296 0

На връх Деня на Съединението на княжество България с Източна Румелия вандали потрошиха и поругаха над 40 мюсюлмански надгробни плочи в частта на турските гробища в град Добрич.

Това съобщиха от Главното мюфтийство на мюсюлманско изповедание в Република България. В позицията им се посочва: „Ислямофобията стана модерна днешни дни и за съжаление се посяга дори на последните наземни домове на покойните, за да се избият сериозни психически и болни комплекси. Обезвереният народ е завладян от дявола и вилнее над родината ни".

Според мюфтийството държавните институции трябва да предприемат адекватни и незабавни действия по задържането и наказването на извършителите на този вандалски акт. „През последните две години в Народното събрание бяха внесени няколко законопроекта за вероизповеданията, но за съжаление нито един от тях не е градивен и не обслужва нуждите на вярващия човек. Всички тези рестриктивни законопроекти са с една единствена цел - „угаждане“ на псевдопатриотичните чувства на малките душици, с цел извличане на политически дивиденти.

Политическите ангросисти имат огромната вина за положението на “болния човек“, който вилнее в гробищните паркове и извършва вандализъм, смятайки го за патриотизъм на връх националните празници", посочват от институцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!