Митрополит Николай венцеслави Борисов за Гергьовден: Никой никога не е направил повече за църквата

Владиката заклейми руската инвазия в Украйна

OFFNews 06 май 2022 в 15:26 3276 6

Пламенно слово във възхвала на Бойко Борисов произнесе пловдивският митрополит Николай в проповедта си за Гергьовден в едноименния храм в Пловдив.

"Радвам се да приветствам с добре дошли наши скъпи гости - господин генерал Бойко Борисов. Ние се радваме на вашето посещение искрено, защото Вие и като политик, и като държавник доказахте вярата си в Бога, упованието в Светата църква и любовта към отечеството. Вие, г-н Борисов, се оказахте сработник Христов и направихте това за Светата църква, което никой никога не е успявал да стори за нейно добро. Това Вие извършихте, защото наистина обичате България и знаете какво значение има за този народ православната вяра и Светата православна църква. Така може да мисли, разсъждава и действа истински български държавник, какъвто сте Вие", заяви владиката в храма, в присъствието на самия Борисов, представители на ГЕРБ и миряни.

Митрополит Николай заклейми руската инвазия в Украйна.

"За голямо съжаление, злото в този живот се умножи, а с него и бедствията в света. Виждате стихии в домовете и душите ни. Това са болести, страх, смърт. Най-страшното бедствие е войната. И още по-страшно е, че Русия нападна Украйна. Това човек не може да си го представи - война между два православни народа. Това е богопротивно, братоубийствена война", каза той. И отговори на въпроса

на чия страна би застанал Христос?

"На страната на нападнатия, уверявам ви. Ние знаем Божията заповед "Не убивай!". По думите му онзи, който подкрепя войната, извършва грях пред Бога.

"Съжалявам, че владиката не беше в Народното събрание, за да види този срам с гласуването за изпращане на военна помощ за Украйна. Решение на парламента няма, има само разпределение на постове, пари и власт", на свой ред заяви Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

6

ivenco

06.05 2022 в 18:19

Генерал тикво*ний хахахаха НИКОГА вече няма да помирише власт, така че няма нужда да му лижеш зад*ника, попе. ;)

1037

5

PrinceOfDarkness

06.05 2022 в 16:40

Това е църква на мафията не съм и очуден

75

4

230 млрд баксов

06.05 2022 в 16:17

Не знам за църквата, но господин генералът определено доста помогна за луксозния автопарк на ченгето Николай!

12073

3

IvanofRumen

06.05 2022 в 16:01

За това не ходя вече на църква в България, заради такива атеисти като ченгето Николай и няма да ходя.

12073

2

IvanofRumen

06.05 2022 в 15:58

Тази престъпна, сикаджийска мутра се изходи за пореден път. Простака чака празник или почивен ден да излезе и да запопне с опорки и лъжи. За пореден път казвам спасява го матряла и това, че не е в бяла държава, иначе отдавна да ръси мозък (които му липсва) от пандиза.

14469

1

случайно прочетох

06.05 2022 в 15:39

Отвратително! Изпитвам погнуса от подобни Божии посредници, облепили Св, Марина с китайски мушами....