Ексклузивно България призна краткото име Северна Македония, Скопие се отказа от териториални претенции

Митничарите задържаха алкохол и спирт за 300 хил. лв.

ОFFNews Последна промяна на 23 декември 2016 в 17:15 2259 0

12 тона спирт и над 6000 бутилки бутилиран алкохол задържаха митнически служители в района на ГКПП "Кулата" при съвместна проверка със служители на „Гранична полиция". Стоката, която пътувала в посока към Гърция, е открита в два камиона, превозващи по документи екобрикети.

При митническата проверка е установено, че в първия камион се превозват общо 12 000 литра спирт, разпределен в контейнери по един тон. Във втория товарен автомобил са открити над 6000 бутилки бутилиран алкохол - уиски, бърбън, водка, текила и джин, всички от чужди марки. Общото количество на задържания бутилиран алкохол е 4200 литра. Той бил в стандартни бутилки, предимно по 0,7 литра, облепени с български бандерол.

Общата стойност на задържания спирт и високоградусов алкохол възлиза на над 300 000 лв. Превозването на акцизни стоки без документи е нарушение на акцизното законодателство, а икономическата изгода от подобна нелегална схема е в по-високата акцизна ставка в Гърция.

По-рано същия ден, отново ГКПП "Кулата", на изход към Гърция, при съвместна проверка митнически служители и служители на „Гранична полиция" са задържали и товарен автомобил превозващ 12 бидона по 200 л. или общо 2400 литра спирт. Товарът е бил описан в придружаващите документи като бидони с киселина

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови