Мият улици в София от утре, ето как да си намерите колата, ако ви я преместят

OFFNews 07 юни 2020 в 07:09 5832 2

От утре започва миене на съседни улици в столичните квартали, които са обособени в карета. 

Дейностите ще започнат от район “Красно село“ от каре, в което попадат: бул. "Генерал М.Д.Скобелев" от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония" - нечетни номера от пл."Руски паметник" до бул."Христо Ботев", ул."Св.Иван Рилски" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до ул."20-ти Април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул."20-ти Април" от бул. "Христо Ботев" до бул."Македония" ул."Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония".

Поетапно ще се извърши миене с цистерни по карета и в районите Възраждане, Оборище, Средец, Лозенец и Триадица. 

Въвежда се временна забрана за ползване на улиците от превозни средства във връзка с извършване на дейностите. Закриват се и участъци от зоните за платено паркиране - „синя“ и „зелена“ зони, както и „служебен абонамент“ за периода на миенето. 

Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07.30 ч. до 16.30 ч. от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите. 

Непреместените автомобили ще бъдат принудително изместени на свободни места в съседни улици. На телефон 070013233 гражданите имат възможност да се информират за местонахождението на автомобила си, в случай на наложило се преместване.

График с улиците може да се види на страницата на Столичен инспекторат 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови