Международен ден на доброволчеството

OFFNews 05 декември 2019 в 18:03 647 0

Снимка ДАДЗ

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова присъства на церемонията по откриване на международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“. Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Организатори на събитието са Спешъл Олимпикс България и Фондация „ПроСпорт“, а посланици на добра воля са спортистите Мирела Демирева, Ая Митева и Ангел Няголов.

В рамките на конференцията се отчетоха резултатите от Националната кампания „Права на детето в спорта“ и се връчиха годишните награди "ПроСпорт‘2019". Почетните отличия са за развитие на доброволчеството в спорта и неговата социална мисия в следните категории: гражданска организация, училище, детска градина, университет, спортна федерация, спортен клуб, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец и община. На церемонията по награждаване председателя на ДАЗД – д-р Елеонора Лилова награди със специална статуетка спортен клуб „Шарк“ за проекта „Паракидс“. Бяха връчени и почетни знаци за съпричастие към мисията на Спешъл Олимпикс България.

На събитието присъстваха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика г-жа Марияна Николова, Николай Павлов – заместник-министърът на младежта и спорта, д-р Джейн Муита – представителят на УНИЦЕФ за България, заместник-кметът на Столична община – доц. д-р Тодор Чобанов и други представители на държавни институции и неправителствени организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови