Метрото стига до Левски Г през 2025 година

Метрополитен е подписал договори с Джи Пи Груп, Трейс груп и Монолит София

OFFNews 19 януари 2022 в 12:50 3552 0

Още три километра от метрото ще са готови в края на 2025 гадина. "Метрополитен" ЕАД подписа три договора за изграждането на три станции и прилежащите им тунели от разширението на III линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов" в кварталите "Хаджи Димитър" и "Левски Г", съобщиха от "Метрополитен" ЕАД. 

Срокът за изпълнение е 39 месеца. 

Единият договор е с „Трейс Груп Холд” АД, изпълнител на Обособена позиция 2, включваща изграждането на метростанция „Тракия” и прилежащия ѝ тунелен участък до метростанция „Ст. Георги Аспарухов”. Вторият договор е с дружеството „Джи Пи Груп” АД, което ще изпълнява Обособена позиция 3, включваща изграждането на метростанция „Ст. Г. Аспарухов” и прилежащият ѝ тунелен участък до действащата станция „Хаджи Димитър”. Третият договор е с фирма „Монолит София” АД, която ще изпълнява Обособена позиция 1, включваща изграждането на метростанция „Владимир Вазов” и прилежащия ѝ тунелен участък до метростанция „Тракия”. 

В момента изпълнителите работят по проектирането и организацията на строителните площадки – в т.ч. създаването на временна организация на движението по бул. „Владимир Вазов” с цел обособяване на площадките в рамките на месеците март и април и започване на същинската работа по изграждането на метростанциите и тунелите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови