Метални тръби се срутиха в спортна зала във Враца по време на тренировка

OFFNews 27 юли 2023 в 09:41 1163 1

салон

Снимка Стоп кадър бТВ

Падналите тръби едва не раниха децата.

Метални тръби се срутиха в спортна зала във Враца по време на тренировка. Само светкавичната реакция на треньора е предотвратила евентуални фатални последствия за децата, съобщи бТВ.

Инцидентът е от миналия четвъртък и започнал с откъсването на един от радиаторите. После металните тръби, които са под тавана, паднали. Това се случва по време на тренировката на един от петте клуба, които използват закритата леокоатлетическа писта. Децата веднага са изведени от сградата.

Собственик на залата е общината във Враца. Спортният клуб не е уведомил веднага общинското предприятие "Спорт и туризъм", директорът Кирил Кирков е разбрал на другия ден от свой служител, който отключва залата сутрин. По думите на Кирков тръбите са поставени от професионалисти и няма представа защо се е стигнало до срутването.

Според зам.-кмета на Враца Цветан Стоичков причина за инцидента е отваряне на прозореца, който е закачил инсталацията. Той уточни, че клубовете използват безвъзмездно залата и имат ангажимент да правят текущи ремонти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика