Местят социални служби, за да настанят детски градини

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2020 в 15:50 1569 0

Започваме строителството на първата нова детска градина в кв. „Манастирски ливади – изток“. Тя е за 8 групи и строителството й трябва да приключи до края на следващата година. Надявам се, че да успеем да я завършим по-бързо, тъй като децата от квартала трябва да ходят в кв. „Гоце Делчев“, където местата не са достатъчни. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери организацията на строителството. Бъдещата детска градина ще е първата, която ще се изгради с отпуснатите 15 млн. лв. от Министерски съвет. 

В район „Триадица“ работим по преустройството на бивш клуб в сграда за две яслени групи. С кмета на района Димитър Божилов се надяваме да я отворим до края на годината. Той е на финала в избора на изпълнител и веднага ще осигурим финансирането. С министър Сачева и кметовете на „Люлин“ и „Младост“ работим за преместването на две социални служби, които са в сгради на детски градини. Вчера с кмета на „Панчарево“ обсъдихме дострояването на един незавършен корпус от детската градина в Казичене. Това е ангажимент, който съм поела и към хора от Казичене и Кривина, каза още Фандъкова. 

До края на месеца кметът на „Люлин“ Милко Младенов ще започне строителството на детската градина в кв. „Филиповци“. В момента това са бараки, които при преизграждането ще разширим за още една група. Общо 12 нови детски градини строим през тази година. Очаквам до есента да отворят тези в „Нови Искър“, „Красно село“, „Дружба“ и „Люлин“. Разговарях с кмета на „Лозенец“ да направи възможното да завърши и градината в „Кръстова вада“, която много се забави. 

За всеки район, в който има готов проект и избран изпълнител, сме готови да осигуряваме средства за строителство, допълни Фандъкова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !