Местят четвъртокласник от училище под натиска на родителски протест

OFFNews 25 ноември 2014 в 08:08 11244 18

Родители спряха децата си от училище заради инцидент, при който ученик проби тъпанчето на съученичка. Под натиска на техния протест от Регионалния инспекторат по образованието промениха първоначалното си решение момчето да остане в същия клас и заявиха, че то ще бъде преместено от родителите в друго училище.

Инцидентът става в училище "Братя Миладинови" в Пловдив в края на октомври. Тогава четвъртокласничката Леа се прибира от училище със спукано тъпанче, разказва бащата на Леа Светослав Савов. Разказала, че в час нейният съученик Митко бръкнал в ухото й с с шиш.

Оказва се, че случаят не е единствен, а родители определят поведението на момчето като тормоз спрямо техните деца.

"Това е някакъв тормоз, който може да се нарече и психически, и физически! Това са опити за заплахи, душене, вземане на предмети, бъркане в чанта", обясни един от родителите на деца от въпросния IV "Б" клас Стоян Исов пред Plovdiv24.bg.

След този инцидент чашата прелива и родителите вече настояват момчето да бъде преместено. Те спират децата си от училище в знак на протест срещу решението на Регионалния инспекторат по образованието Митко да бъде оставен в същия клас под грижите на психолози и възпитатели. След като техните деца не стъпват в клас в понеделник и Митко е единственият от класа, който е на училище, от Регионалния инспекторат сменят решението си. Тази сутрин началникът му Иванка Киркова заяви пред Нова тв, че четвъртокласникът няма да се върне в "Братя Миладинови", а родителите му ще го преместят в друго училище.

"Митко има сериозни пропуски, които са натрупани в ранна детска възраст и не могат да бъдат преодолени за двата месеца, откакто той е в нашето училище. Децата го приеха много търпеливо и много толерантно и бяха добре настроени към него до момента, в който той започна да проявява своите дефицити” , коментира Камелия Койчева, педагогически съветник в училище "Братя Миладинови" в Пловдив. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!