Quantcast

Местят четвъртокласник от училище под натиска на родителски протест

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 08:08 10479 18

Родители спряха децата си от училище заради инцидент, при който ученик проби тъпанчето на съученичка. Под натиска на техния протест от Регионалния инспекторат по образованието промениха първоначалното си решение момчето да остане в същия клас и заявиха, че то ще бъде преместено от родителите в друго училище.

Инцидентът става в училище "Братя Миладинови" в Пловдив в края на октомври. Тогава четвъртокласничката Леа се прибира от училище със спукано тъпанче, разказва бащата на Леа Светослав Савов. Разказала, че в час нейният съученик Митко бръкнал в ухото й с с шиш.

Оказва се, че случаят не е единствен, а родители определят поведението на момчето като тормоз спрямо техните деца.

"Това е някакъв тормоз, който може да се нарече и психически, и физически! Това са опити за заплахи, душене, вземане на предмети, бъркане в чанта", обясни един от родителите на деца от въпросния IV "Б" клас Стоян Исов пред Plovdiv24.bg.

След този инцидент чашата прелива и родителите вече настояват момчето да бъде преместено. Те спират децата си от училище в знак на протест срещу решението на Регионалния инспекторат по образованието Митко да бъде оставен в същия клас под грижите на психолози и възпитатели. След като техните деца не стъпват в клас в понеделник и Митко е единственият от класа, който е на училище, от Регионалния инспекторат сменят решението си. Тази сутрин началникът му Иванка Киркова заяви пред Нова тв, че четвъртокласникът няма да се върне в "Братя Миладинови", а родителите му ще го преместят в друго училище.

"Митко има сериозни пропуски, които са натрупани в ранна детска възраст и не могат да бъдат преодолени за двата месеца, откакто той е в нашето училище. Децата го приеха много търпеливо и много толерантно и бяха добре настроени към него до момента, в който той започна да проявява своите дефицити” , коментира Камелия Койчева, педагогически съветник в училище "Братя Миладинови" в Пловдив. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2014 в 19:58

Направо да го местят във затвора няма кво да си играят

26.11 2014 в 15:16

Децата със СОП е добре да се обучават при други обстановки-сред себеподобни и в малки колективи. Със тях се работи специално, затова се наричат специални деца и учителите им специални педагози. Хиперактивното дете може би има и други психични проблеми, след като е толкова агресивно. Лошото е , че родителите не признават проблемите с тези си деца и в много случаи дори търсят дивиденти. Засъжаление!

25.11 2014 в 17:19

липса на образование.
липса на отношение и уважение между ученици и ученици, между учители и ученици, родители и ученици и учители и родители.
липса на възпитание от страна на много родители.
според мен обществото е най-виновно за тези проблеми, защото те не идват от някъде другаде. те идват от нас самите(политците също са част от това общество, не дошли от марс). обществото е виновно с активното си бездействие, липсата на мнение и примиренчество, и за други неща, които са свързани с развитието на децата и не само на тях.

25.11 2014 в 14:55

Мисля, че всички сме съгласни, че агресия между децата под каквато и да е форма е неприемлива.
Излиза, че въпросното дете е местено от едно училище в друго 5 пъти през последните 4 години... Кои са му родителите? Къде са институциите? Защо чак след такъв инцидент се намеса Агенцията за закрила на детето?
Аз лично не поддържам решението с постоянното местене на "проблема", ми след още 1-2 училища той може и да убие, тогава кой ще е виновен...

25.11 2014 в 12:59

Той, незнам как ти пазиш равновесие, но ако си имаш такова дебилче у дома вземай спешни мерки. Или ти харесва пробиването на ушното тъпанче? Що не вземеш да се боднеш, сигурно ще ти е гот. А като няма специализирани училища има право на съдебни искове. Не са си намерили майстора. Но както виждам го търсят доста упорито.

25.11 2014 в 12:58

Той, незнам как ти пазиш равновесие, но ако си имаш такова дебилче у дома вземай спешни мерки. Или ти харесва пробиването на ушното тъпанче? Що не вземеш да се боднеш, сигурно ще ти е гот. А като няма специализирани училища има право на съдебни искове. Не са си намерили майстора. Но както виждам го търсят доста упорито.

25.11 2014 в 12:08

И децата в новото училище, бъдещите съученици на разбойника, и техните родители ще бъдат много щастливи от новото попълнение в класа. Знаех си аз, че това е най-добрият начин за решаване на проблем - местим го...и всички са доволни, нали!
Системата е желЕзна...

25.11 2014 в 11:29

Крайно време е да се научим да решаваме подобни проблеми, а не да ги преместваме от едно място на друго. Няма друг начин, освен хората да се стегнат и да направят така, че момчето да влезе в правия път. Ако не го направят сега, когато малкият порасне, ще имат двойно по-голям проблем.

25.11 2014 в 11:21

В нашия клас имаме подобно дете с т.нар. дефицити. Трябва да ви кажа че от както тръгна на училише детето ми се промени значително. Стана по-избухливо, започна да не слуша, да крещи да употребява думи, които досега не си позволяваше. Въпросното дете руши системно учебния процес в час. Просто нямам думи. За съжаление няколко добри деца напуснаха класа по тази причина. Не знам кой и как трябва да работи с такива деца, но не смятам че е справедливо 25 деца и техните родители да страдат, заради едно дете.

25.11 2014 в 11:20

През първите 7 години има някакво минимално количество БОЙ, което трябва да изяде всяко дете за да се социализира след това като нормален индивид. При това бандитче явно не е било достатъчно, но и в ІV клас не е късно да навакса!