Менте - не менте: Три протеста днес в столицата, блокират три кръстовища

OFFNews 18 май 2022 в 06:27 4010 2

градски транспорт
Три протеста са заявени заявени за днес в Столична община - на превозвачите, на градския транспорт и на таксиметровите шофьори.

Три протеста са заявени заявени за днес в Столична община - на превозвачите, на градския транспорт и на таксиметровите шофьори. Жълтите коли обаче няма да блокират движението. Те ще бъдат паркирани по бул. "Мария Луиза" след 9 часа, когато ще тръгнат от южната дъга на Околовръстното към Министерски съвет.

Освен това в столицата, както и в основните областни центрове, ще се съберат и представители на автобусните и тираджийските фирми у нас. Те обаче няма да бъдат допуснати да блокират столичния център. Националният протест на превозвачите остава, въпреки че късно вчера правителството и бранша възобновиха диалога помежду си след взаимни извинения след последните скандали помежду им. Със сигурност превозвачите няма да пречат на нормалния трафик в града.

Протестите на транспортните фирми в столицата бе разкритикуван остро от влиятелната неправителствена организация Спаси София, която го определи като акция на "синдикати-ГЕРБ".

Според сигнал до OFFNews Камара на строителите в България (КСБ) усърдно разпраща позивни до членовете си за масово участие в протеста заедно с указания какво точно трябва да пише върху предварително подготвените лозунги. Във фокуса на посланията е колко лошо нещо е "промяната". Не трябва да се забравя, че фирмите от тази организация бяха захранвани с многомилионни поръчки по време на управлението на Бойко Борисов.

В 8 часа сутринта - половин час преди началото на матурата, ще започне протестът в София, организиран от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България.

До 9.30 ч. работещите от „Столичен електротранспорт“, ЕАД „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД ще блокират кръговите кръстовища на пл. „Лъвов мост“ и пл. „Сточна гара“, както и на „Петте кьошета“.

Всички линии на метрото, тролеи, трамваи и автобуси ще се движат по обичайните си маршрути въпреки протестите, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й в протестите ще участват само водачи, които не са на работа.

Протестът на синдикатите ще продължи с шествия, разпределени в три лъча:

От пл. „Лъвов мост“, бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до Министерство на финансите; От пл. „Сточна гара“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ до Министерство на финансите; От кръстовището на „Петте кьошета“, бул. „Патриарх Евтимий“, „Г. С. Раковски“ до Министерство на финансите.

Шествието ще продължи с протест от 10.00 ч. пред Министерство на финансите.

От 10.30 ч. шествието на протестиращите ще продължи към Министерския съвет /от МФ, ул. „Г. С. Раковски“, бул. бул. „Цар Освободител“ до МС/, където от 11.00 до 13.00 ч. ще проведат протестен митинг.

На протест излизат и шофьори на таксита. Те се събират около 9:00 часа на Южната дъга на Околовръстното шосе. В 10:00 часа ще се отправят на автошествие към центъра на града. Ще блокират за по 10 минути кръстовища около Центъра по хигиена и Националния дворец на културата. Те искат мерки за намаляване на цените на горивата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

18.05 2022 в 10:30

Аз отивам да си разплета чорапите... Само да си изям ябълката

4038

1

Moirae

18.05 2022 в 09:25

Как жаля за фирмите на ГЕРБ, за тяхното удобство и това те да печелят повече поръчки на измислени цени. Жал ме е, ако вземе че се сложи контрол на изпълнението на услугите и справедлива винетна такса, ох как само ме е жал.