Менса България предлага кандидатите за евродепутати да тестват IQ-то си

OFFNews 13 май 2014 в 10:43 7208 13

Менса България отправи покана до българските кандидати за евродепутати да си направят тест за интелигентност, слмед което да оповестят резултатите публично.

"Като уважаваме европейските ценности и отчитаме опита си при работа с международни партньори от десетилетия, считаме за уместно българските граждани да имат информация за коефициента на интелигентност на хората, които искат да представят България в Европа. Ето защо, отправяме покана към всички кандидати за Европейския парламент да си направят тест за интелигентност и да оповестят публично своите резултати. Менса България в този случай се ангажира да проведе теста без такса и да потвърди данните на участниците след тяхното оповестяване (обратното е невъзможно, тъй като това са лични данни)", се казва в поканата, отправена от председателя на Управителния съвет Христо Радков.

Тестът, който ще бъде предложен на кандидат-евродепутатите, е по стандарт, одобрен от Менса Интернешънъл и се използва в цял свят. Продължителността му е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути след това.

Менса България е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на Менса Интернешънъл, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!