Медицинският университет в Плевен предлага нови възможности за прием

OFFNews 10 март 2021 в 11:32 3539 0

Снимка wikimedia

Медицинският университет в Плевен предлага нови възможности за прием на кандидат-студенти заради условията, породени от пандемията от коронавирус, предаде БТА. 

В десетте бакалавърски специалности кандидат-студентите ще участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с конкурсен изпит по биология. Висшето училище предлага нови възможности за явяване - онлайн или присъствено.

Изпитите започнаха още през февруари, като на 27 февруари тестът се проведе онлайн с 60 кандидати. Предстои още един онлайн изпит по биология за бакалаври на 3 април, а на 28 март и на 10 юни изпитът ще бъде присъствен. Подаването на документи е електронно чрез системата на сайта на университета. Срокът за заявяване на желание за явяване на първия присъствен изпит е от днес - 10 март, до 23 март.

За магистърските програми "Медицина" и "Фармация" кандидатите имат две възможности за присъствено явяване - на 27 март и 1 юли. Срокът за електронно подаване на документи за явяване на първия присъствен изпит също е от днес - 10 март, до 23 март.

"За удобство на кандидат-студентите тази година Медицински университет - Плевен ще проведе двата конкурса по биология и химия в един ден със съкратена продължителност - общо четири часа, без фиксиране на времето на представяне по отделните дисциплини", изтъкнаха от висшето училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови