Мъже се качиха на токчета срещу насилието над жени (снимки)

Последна промяна на 18 март 2017 в 13:41 5656 3

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Мъже се качиха на токчета пред НДК днес, за да привлекат вниманието на обществото върху насилието над жени.

Зад каузата застана и певицата Рут Колева. 

Според изследване на Агенцията за основните права на ЕС от 2014 г., 28 на сто от жените в България са преживели физическо или сексуално насилие след 15-годишна възраст, а повече от половината анкетирани (56 процента) не знаят за съществуването на специализирани институции и услуги в защита на пострадалите.

С шествието организаторите искат да насочат вниманието на обществото и институциите към нуждата от незабавна ратификация на т.нар. Истанбулска конвенция - единственият международен документ, който цели пълното елиминиране на насилието срещу жените и домашното насилие. Тя изисква от държавите да приемат в националните си законодателства и да прилагат три групи мерки: превенция на насилието, защита на жертвите и наказателно преследване на извършителите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7140

3

стринка минка

18.03 2017 в 18:50

Това коввенция е изключително важна да се приеме в БГ, която все повече се очертава като неправова държава с настъпването на червената мафия по високите етажи на властта. Жените са принуждавани към секс, физически са насилвани, убивани от свои"приятели", от "свои съпрузи". Това се отнася и за децата!! ВСИЧКО РАЗРАБОТЕНО В КГБ И ПРЕНЕСЕНО В БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ П В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 75 ГОДИНИ!! ИЗРАВНЕТЕ ЗАКОНИТЕ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ!!!!!!!!НА ВАС, ЕВРОПЕЙЦИ СЕ НАДЯВАМЕ!! МАХНЕТЕ ТОЗИ УЖАС!!

-1129

2

glas1996

18.03 2017 в 16:38

Мъжете уважават и се качват на жени, а пИдалите на токчета с мисъл да ги насили някой мъж, гювендийски номера на обратните на територията на червената мафия.

14783

1

Victimized

18.03 2017 в 14:39

"векове наред високият ток е използван в Близкия Изток, и то за улеснение при езда. Доброто яздене на конете било съществено важно за бойния стил на Персия (днешен Иран). Изправяйки се върху жребеца, токът в скобата давал на войника стабилност, така че да стреля с лъка си по-ефективно.
През 17 век персийският шах Абас имал най-голямата конница, а и искал да се съюзи със Западна Европа, за да победят общия си враг - Османската империя. Затова той изпратил първата персийска дипломатическа мисия в Русия, Германия и Испания. Когато мъжете от европейската аристокрация видели обущата на персийските войници, ги възприели като израз на мъжественост и започнали да носят подобни, за да повдигнат мъжкото си самочувствие, а и им придали символиката на висок статус в обществото.

Логиката им била следната: само някой, на когото не му се налага да работи на полето или да върви дълго, може да си позволи да се разхожда в толкова непрактични обувки." !!!