Мъже дефилираха на токчета срещу насилието над жени

Последна промяна на 08 март 2015 в 18:22 3843 13

Снимка БГНЕС

За трета поредна година инициативата „Извърви километър на нейните обувки” събра редица представители на силния пол на бул. „Витоша”, които дойдоха, за да потичат символично в подкрепа на дамите. С плакати „Никаква търпимост към насилието над жени”, „Приеми „Не” за отговор” и „За насилието няма извинение”, десетки мъже обуха токчета и тръгнаха на поход срещу насилието над жени.

С приповдигнато настроение, червени, прасковени и бели токчета мъжете обясняваха, че е трудно да се върви, но въпреки това, трябва да бъдат съпричастни към жените на техния празник.

„Тук съм, защото празнуваме 8 март по фалшив начин, а наистина трябва да обърнем внимание на жените, пострадали от насилие”, каза 28-годишният Марко Марков. Той сподели, че познава жени, които са били жертва на физически тормоз и именно поради тази причина е решил да се присъедини към инициативата. Младият мъж смята, че посегателството над жена не е никак мъжа постъпка и е крайно време медиите да разказват повече за подобни случаи.

„За втора поредна година обувам токчета и подкрепям кампанията, защото статистиката сочи, че 1/3 от жените в целия Европейски съюз са претърпели някакво насилие през съзнателния си живот”, заяви пресаташето на представителството на ЕК в България Теодор Стойчев, според когото в България все още говорим рядко по тази тема.

От една страна хората все още считат, че насилието е личен проблем, а от друга - 56% от жените у нас не знаят, че съществуват специализирани институции, които могат да им помогнат, ако пострадат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 10:15

Хайде сега мъжкарчета ,вас пък к`во ви засяга-нал не сте вие с токчетата. Мъжете така са решили, така са направили. Това не е гейщина, както ви се ще да го представите ,а по-различен фокус на внимание към проблема и съответно различна гледна точка-тяхна си работа.
Чест им прави,че повдигат въпросd,пък вие нали сте 100% мъже-побийвайте си женорята, щом ви го позволяват.

09.03 2015 в 09:30

Gele, „джуджето Путин” е известен преди всичко с хуйлото си, а не с токчета. При него такива „мъже” не смеят да дефилират. Що не казвате нищо за джуджето Радан?

09.03 2015 в 09:23

Гейпарадът този път мина без инциденти.

09.03 2015 в 00:38

... и утре да минете през кантората на Мерито, да ви раздаде прахосмукачки и престилчици (параленти - нар.)

(че в тия токчета, и с тия краци, кат се трапосате на околовръсното или на некое "интервю" за нова службица - отиде и на мерито бизнесО!!!)

хахахахахахаха


09.03 2015 в 00:33

... "българките" са най-нещастните жени на планетата!
(според собствените им вотове в нам ква си анкета)

(еми с таквизи "мъже" к'ви да са???)

хахахахахахахаха

08.03 2015 в 21:30

Браво момчета, супер сте!

08.03 2015 в 20:31

Еле го Коректора беее!

08.03 2015 в 20:20

Абсолютни евргейтачета! Хюмнета, при това почти всички без връзка (за брак да не говорим) с жени. Копеленца, които искали да "светят" ВИЖДАШ ЛИ...
Ами що не го направите в Деня на влюбените бе гейтаци?! В този така светъл ден на бай Трифон Зарезан, когато съвсем лицемерно "празнувате" любовта?!
Осветлявали били проблема...
Повръща ми се от от вас!

08.03 2015 в 20:11

https://www.youtube.com/watch?v=aC8Ls-5nRxM

Малко НЕмарксистка пропаганда.

Убитите (не недоволни след секс) жени от бивш или настоящ партньор са...ежеседмично явление и там, където левичарските помисли са рядкост.

08.03 2015 в 19:22

Браво! Точно така ще се справим проблема. Като изглеждаме малоумно и се снимаме. Радвам се, че са взели пример от миските, които с красотата си всяка година спасяват света!