Мъже дефилираха на токчета срещу насилието над жени

Последна промяна на 08 март 2015 в 18:22 3905 13

Десетки мъже обуха токчета срещу насилието над жени

Снимка БГНЕС

За трета поредна година инициативата „Извърви километър на нейните обувки” събра редица представители на силния пол на бул. „Витоша”, които дойдоха, за да потичат символично в подкрепа на дамите. С плакати „Никаква търпимост към насилието над жени”, „Приеми „Не” за отговор” и „За насилието няма извинение”, десетки мъже обуха токчета и тръгнаха на поход срещу насилието над жени.

С приповдигнато настроение, червени, прасковени и бели токчета мъжете обясняваха, че е трудно да се върви, но въпреки това, трябва да бъдат съпричастни към жените на техния празник.

„Тук съм, защото празнуваме 8 март по фалшив начин, а наистина трябва да обърнем внимание на жените, пострадали от насилие”, каза 28-годишният Марко Марков. Той сподели, че познава жени, които са били жертва на физически тормоз и именно поради тази причина е решил да се присъедини към инициативата. Младият мъж смята, че посегателството над жена не е никак мъжа постъпка и е крайно време медиите да разказват повече за подобни случаи.

„За втора поредна година обувам токчета и подкрепям кампанията, защото статистиката сочи, че 1/3 от жените в целия Европейски съюз са претърпели някакво насилие през съзнателния си живот”, заяви пресаташето на представителството на ЕК в България Теодор Стойчев, според когото в България все още говорим рядко по тази тема.

От една страна хората все още считат, че насилието е личен проблем, а от друга - 56% от жените у нас не знаят, че съществуват специализирани институции, които могат да им помогнат, ако пострадат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 10:15

Хайде сега мъжкарчета ,вас пък к`во ви засяга-нал не сте вие с токчетата. Мъжете така са решили, така са направили. Това не е гейщина, както ви се ще да го представите ,а по-различен фокус на внимание към проблема и съответно различна гледна точка-тяхна си работа.
Чест им прави,че повдигат въпросd,пък вие нали сте 100% мъже-побийвайте си женорята, щом ви го позволяват.

09.03 2015 в 09:30

Gele, „джуджето Путин” е известен преди всичко с хуйлото си, а не с токчета. При него такива „мъже” не смеят да дефилират. Що не казвате нищо за джуджето Радан?

09.03 2015 в 09:23

Гейпарадът този път мина без инциденти.

09.03 2015 в 00:38

... и утре да минете през кантората на Мерито, да ви раздаде прахосмукачки и престилчици (параленти - нар.)

(че в тия токчета, и с тия краци, кат се трапосате на околовръсното или на некое "интервю" за нова службица - отиде и на мерито бизнесО!!!)

хахахахахахаха


09.03 2015 в 00:33

... "българките" са най-нещастните жени на планетата!
(според собствените им вотове в нам ква си анкета)

(еми с таквизи "мъже" к'ви да са???)

хахахахахахахаха

08.03 2015 в 21:30

Браво момчета, супер сте!

08.03 2015 в 20:31

Еле го Коректора беее!

08.03 2015 в 20:20

Абсолютни евргейтачета! Хюмнета, при това почти всички без връзка (за брак да не говорим) с жени. Копеленца, които искали да "светят" ВИЖДАШ ЛИ...
Ами що не го направите в Деня на влюбените бе гейтаци?! В този така светъл ден на бай Трифон Зарезан, когато съвсем лицемерно "празнувате" любовта?!
Осветлявали били проблема...
Повръща ми се от от вас!

08.03 2015 в 20:11

https://www.youtube.com/watch?v=aC8Ls-5nRxM

Малко НЕмарксистка пропаганда.

Убитите (не недоволни след секс) жени от бивш или настоящ партньор са...ежеседмично явление и там, където левичарските помисли са рядкост.

08.03 2015 в 19:22

Браво! Точно така ще се справим проблема. Като изглеждаме малоумно и се снимаме. Радвам се, че са взели пример от миските, които с красотата си всяка година спасяват света!