Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мъжът от снимките на Спас-Александър - французин от Лион

OFFNews 14 октомври 2017 в 15:45 7568 0

Профилната снимка на Александър Мартинез

Снимките, които измамникът Спас Василев използва за фалшивия профил във фейсбук "Александър Николов", са взети от регистрацията в същия сайт на млад французин от Лион.

Мъжът се казва Александър Мартинез, а в профила си в социалната мрежа пише, че живее във френския град, предава бТВ.

Французинът е обявил, че работи за "Еър Франс".

Днес ГДБОП заключи фалшивия профил на Василев. На водещата снимка на страницата му има съобщение, на което пише, че страницата е иззета от ГДБОП-МВР, защото е използвана за престъпления.

Полицията вчера задържа измамникът, който завлече хора с хиляди левове, благодарение на обещанията се за евтини самолетни билети.

Василев е родом от Кочериново и е обявен за общодържавно издирване през 2012 г., а през 2016 г. по искане на Софийска районна прокуратура е пуснат за издирване в Шенгенската информационна система.

Той е обвинен за измама по дело от 2012 г. във Варна за 490 лв. Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като нито едно от тях не е било прекратено, а само тези от Благоевград и Дупница са срещу неизвестен извършител. Разследването, за което е задържан Василев, е от Варна.

Разследванията срещу задържания ще бъдат обединени в едно дело и прокуратурата в понеделник ще поиска от съда той да остане за постоянно в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!