Мъж се оплака от полицейско насилие в София

OFFNews 22 октомври 2014 в 20:25 9791 15

Снимка Facebook

Петър Богданов

36-годишен мъж се оплака от полицейско насилие в София.

Петър Богданов разказа на страницата си във Facebook, че е бил удрян от полицаи, след като му е наложена глоба за неправилно паркиране във вторник.

„В района на Женския пазар дълго време се опитвах да си намеря място за паркиране. В една от уличките видях на ъгъла свободно място, което беше в насрещното. Пуснах мигачите и си паркирах. Докато се опитвах да си пусна SMS-а, дойдоха двама полицаи и ми поискаха документите на колата и моите“, обяснява Богданов.

Той посочва, че е дал поисканите документи на единия полицай и започнали да обсъждат защо е влязъл в насрещното, докато другият проверявал по радиостанцията дали мъжът е криминално проявен.

„Аз знаех, че съм нарушил закона но не бях съгласен, че е нещо сериозно. Той ме удари в корема и аз му се развиках че няма право и поисках да ми се представи и да ми покаже документите си, при което започна яко да ме налага. Другият също се включи, викнаха подкрепление, а междувременно от близкия безистен наизкочиха 3-4 ченгета. Всички се събраха около мене и ме биеха и ритаха с всичка сила. Спукаха ме от бой. Аз започнах да викам, а те ме свалиха на земята и продължиха да издевателстват над мен“, разказва Петър Богданов. 

„Събра се тълпа от 30-40 човека, потресени от това което се случва. Дойде и патрулкта с подкрепление от още 5 полицая. Държаха се смен като с престъпник №1 в България. Закопчаха ме и ме закараха в 3-то районно“, допълва той.

Богданов обяснява, че името на полицая, който го е ударил първо, е Стоян Стоименов.

От МВР потвърдиха за инцидента, като обясниха, че при проверката Богданов се е държал арогантно, опитал се да осуети проверката и да си тръгне и не изпълнил полицейското разпореждане.

Затова се е наложило използването на белезници, които били поставени принудително заради оказаната съпротива, уточниха от МВР.

Мъжът отведен в 3-то РУП, където са му съставени актове за нарушения Закон за движение по пътищата и за неизпълнение на полицейско разпореждане. При отвеждането му в полицейското управление, мъжът е прегледан от екип на Спешна помощ, който установил охлузвания по лицето му, като по тялото на задържания нямало травми, казаха още от МВР.

Богданов е задържан за 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!