Математическо състезание отсява днес кандидатите за СМГ. Ученици се явяват и на 9 олимпиади

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2020 в 06:16 1138 1

Днес в 8 часа започват ученическите олимпиади по български език и литература, математическа лингвистика, физика, информатика, "Знам и мога“, гражданско образование и техническо чертане. От 14 часа са тези по история и цивилизации и биология и здравно образование.

Новата дата беше определена със заповед на министъра на образованието и науката за възстановяване на националните олимпиади и състезания, които бяха отложени поради въведените мерки в страната, свързани с епидемичното разпространение на COVID-19.

На 28 юни ще се състои също и националното състезание „Математика за всеки“ – за ученици от 4. клас, което ще замени всички други състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия. “То например е задължително и балообразуващо за кандидатстващите в Софийската математическа гимназия четвъртокласници.

Днес се провежда и състезанието по природни науки „Акад. Любомир Чакалов“ (химия, физика, биология и география) за ученици от 7. клас, което ще се проведе в София при спазване на противоепидемичните мерки. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15278

1

Стефан

28.06 2020 в 08:45

Масови олимпиади? Задължителни?
Стотици златни медалисти от тях?
Нещо хич не е наред ...