Масови проверки за спазването на мерките в Благоевград

OFFNews 12 октомври 2020 в 13:01 1209 0

Масови проверки в заведенията в Благоевград започват от днес. Служители на общината ще следят стриктно спазват ли се противоепидемичните мерки. Заповедта е на кмета Румен Томов и идва на фона на нарастващия брой заразени с COVID-19 в Благоевград и в региона.

Проверките ще се извършват на базата на кметска заповед, която е изготвена въз основа на решение на кризисния щаб в община Благоевград и посочва в какъв режим ще работят заведенията.

"Нощните клубове и дискотеки ще работят с 50% от местата, заведенията - кафета и ресторанти, със 75% от регистрираните места", съобщи по БНТ кметът на Благоевград Румен Томов.

По думите му проверките ще бъдат изненадващи - в различни сектори, в различни часове на деня. "Обръщам се към управителите на заведенията да изпълняват заповедите, които сме пуснали", призова кметът.

Той уточни, че заразените в областния град са 20-25% от всички заразени в област Благоевград. След отмяната на извънредното положение развлекателният бизнес в града се прочу с коронапартитата, на които дегизирани като медици служители "дезинфекцираха" присъстващите. През последния месец новозаразените бележат непрекъснат ръст, което принуди местния щаб да вземе допълнителни мерки. 

Областта е с едно от най-високите нива на заболеваемост от COVID-19. По данни на Единния информационен портал до момента заразените в региона са 2 343.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !