Маските задължителни за учениците, за малките - силно препоръчителни

OFFNews 17 ноември 2020 в 20:00 4820 1

Учениците от V до XII клас задължително да бъдат с маски в учебно време, а за малките да са силно препоръчителни. Около тези предложение са се обединили синдикати, директори на училища и експерти от министерството на образованието и науките.

Това съобщи във Фейсбук Диян Стаматов, директор на столичното 119-о училище, който е и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България.

Предвижда се в анекс на колективния трудов договор да има възможност да се ползват допълнително 10 дни отпуск за педагогическите специалисти и служителите в образователните институции, прекарали COVID-19. 

Планира се продължаването на учебните занятия да бъдат с локални решения на общинските и областни щабовете и РЗИ и чак след това решения да могат да се взимат и от училищата.

Предложенията, около които са се обединили днес, ще бъдат административно синхронизирани като решение от МОН, твърди Стаматов.

В заповедта на министъра ще има изключения, които ще са за децата с различни заболявания, за които носенето на маска е особено вредно, пише сайтът DNews

Образователният министър Красимир Вълчев още преди дни заяви, че ако се наложи, ще се въведе задължително носене на маски от учениците в клас, за да не се стигне до затваряне на училищата. Според него маските трябва да са задължителни в час за учениците след IV клас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Андрешко

17.11 2020 в 20:52

Браво!!! Всички, дето не им е това работата са ЗА маските.
А кога ще чуем мнението на Специалистите и на вече Официално реабилитираният доцент Мангъров?
Щото видяхме от политически, икономически и прочее самодейци, до къде я докарахме.