Мариела Папазова остава директор на НГДЕК (видео)

OFFNews 07 март 2024 в 19:35 4841 0

Мариела Папазова

Снимка ngdek.com

Мариела Папазова

Мариела Папазова остава директор на Националната гимназия за древни езици и култури. Това става ясно от оповестените от Министерството на културата резултати от проведения конкурс за директор на училището.

Конкурсът е проведен на 5 март в Министерството на културата, като във финалната фаза бяха допуснати само двама кандидати: Мариела Папазова и Марта Методиева. 

Министерството публикува видео от конкурса.

Мариела Папазова е директор на НГДЕК от 2012 година насам.

През декември 2023 г. 47 преподаватели и непедагогически персонал от НГДЕК подадоха заявления за напускане. Една от причините - извършените проверки от различни институции, включително от прокуратурата и министерствата на културата и на образованието.

"Тези много проверки: всичко това изморява. Това дава повод на моите колеги - като подкрепа към колегията, към училището, към мен като ръководител - да кажат: стига толкова, трябва да се спре това нещо. Това беше техният знак да го изразят, като казват: ако това продължава, по-добре да си тръгнем и да дойдат други, които смятат, че ще се справят по-добре" - заяви тогава пред БНТ директорът на НГДЕК Мариела Папазова.

Аз не съм резолирала тези заявления, уточни Папазова.

"Ние, родители, възпитаници, бивши преподаватели, приятели на класическата общност в България и създатели на петицията "Бъдеще на НГДЕК - за смяна на ръководството на НГДЕК" (подписана от над 1000+граждани), остро осъждаме безпрецедентните действия на ръководството на Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин Кирил Философ", както и натискът, който се оказва върху преподавателския състав с цел колективно напускане на училището. Смятаме, че подобен тип действия вредят най-много на децата и на училището, защото създават невъзможност за протичане на нормален учебен процес, който и в изминалите седмици е оскъден" - реагираха от "Бъдеще на НГДЕК".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!