Марешки благодари на полицията, че върнала реда

Асоциацията на заведенията против да се пречи на бизнеса им с блокади

OFFNews Последна промяна на 07 август 2020 в 10:49 4082 5

Редно е да благодарим на съвестните полицаи, които професионално и без напрежение върнаха реда в градовете. Това искаха и милиони българи – никой да не нарушава конституционното им право на свободно движение. МВР се вслуша и в призива на ВОЛЯ отпреди седмица да въдвори ред, и в гласа на българите. 

Това обяви лидерът на партия на Воля Веселин Марешки. Подкрепям и другото право на хората – да протестират и да изразяват също толкова свободно гражданската си позиция. Но тези протести бяха опорочени, обяснява той.  Лично присъствах на сценка как двама протестиращи си правеха селфи на фона на стотиците задръстени коли в София и коментираха с цинични думи, че са „прецакали” софиянци – не президента, не премиера, нито Народното събрание, срещу които уж протестират, а сънародниците си. Това ли е смисълът на един политически протест?! Едни граждани да „прецакат” други?! Всеки може да протестира, но това не може да става за сметка на нарушените права на хиляди други българи. Не е време за разединение, а точно обратното- пълна мобилизация за спасяване на народа и България от кризата!, обяснява Марешки. 

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват своята принципна позиция, че всеки има право на протест, стига да е в рамките на закона. Няма как обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес, се казва в съобщение на БАЗ и СЗБ. 

В текста им се казва още: 

Ние заставаме зад правото на всеки да изразява на висок глас позицията си и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и да не нарушава правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина и училище или просто са решили да излязат за развлечение.

Ситуацията, в която се намираме е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат. Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата.
Като работодатели и граждани, ние реално усетихме последствията от затрудненото движение в София и други големи градове на страната. Това рефлектира директно върху много хора, както и върху бизнес средата у нас.

Елементарният пример, който ние видяхме в ежедневието си, бяха множеството отменени резервации в ситуация, в която и без това сме изправени на ръба на оцеляването.

Отново повтаряме, че уважаваме правото на всеки да отстоява исканията си, но нека да не бъде за сметка на тези, които осигуряват поминъка на служителите и семействата си.

Защото е важно да знаем, че правата ни не се простират до безкрайност, а спират там, където започва правото на друг човек и с действията си можем да го засегнем. Иначе ще настъпи всеобщ хаос!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12167

4

sawall

07.08 2020 в 14:10

Тоя пък уличен побойник, мутра и контрабандист пък какво общо има с каквото и да било?

3022

3

Асеганакъде

07.08 2020 в 11:59

Докато патриотите бизнесмени тип селски схемаджийски тарикат задават общата представа за предприемач, тук е ще е така, както си е било - феодализъм и олигархиат.
А този господин за голямо щастие си отива от политиката. Един вредител по-малко.

3000

2

Don Pepé

07.08 2020 в 11:39

Мижитурката Марешки Ярешки Курешки Мурешки се радва на краткото отлагане на неизбежния крах на турското мафиотско копторче ГЕРБ-БОГАН и коалиционни помияри.Да се радва ,още малко му остава на варненския манго