Маратон затваря части от София

OFFNews 28 август 2021 в 08:28 2814 0

Движението в части от столицата ще бъде ограничено заради Софийския маратон Run for Europe, който ще се проведе от 20.00 до 23.00 часа днес.

Маратонът ще премине по маршрут: от пл. "Народно събрание" по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Васил Левски", наляво по ул. "Ген Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков".

Движението на превозни средства ще се спира поетапно по време на преминаването на участниците в маратона от 3 до 5 минути. Маратонът продължава по булевардите "Климент Охридски", "Проф. Марко Семов", "Андрей Сахаров", "Андрей Ляпчев", "Климент Охридски", "Г. М. Димитров", "Никола Габровски", "Симеоновско шосе", "Пейо К. Яворов", "Драган Цанков", ул. "Никола Мирчев", ул. "Константин Щъркелов", ул. "Незабравка", откъдето маратонът в Борисовата градина. Финалът ще е на Маратонския вход на Националния стадион "Васил Левски".

Забранява се влизането на превозни средства от 19.00 ч. до 20.00 ч. по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; ул. "Цар Шишман" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; ул. "6-ти септември" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; ул. "15-ти ноември" между ул. "Оборище" и бул. "Цар Освободител".

На сайта на Центъра за градска мобилност може да бъде намерена още информация за промяната в движението на градския транспорт, забранените за движение улици и булеварди, както и откриването на временни спирки за периода на маратона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !