Мангъров: Който иска, нека се ваксинира, но го прави на своя отговорност

OFFNews 21 февруари 2021 в 18:35 10872 1

Който иска да се ваксинира, нека го направи. Няма проблем от моя страна, но го прави на своя отговорност, защото много иска, обича или защото много го е страх. Не бива да се забравя, че първата работа на производителите беше да се освободят от отговорност за всяко нещо, което може да се случи след ваксинация. Другото важно е, че когато идете да ви поставят ваксина, подписвате информирано съгласие, с което освобождавате от отговорност всички, които ви я поставят. Това е много притеснително.

Това заяви пред Нова ТВ доцент Атанас Мангъров. 

"Цяла година говоря за едно нещо и никой не чува. Не говоря празни приказки, защото заедно с мен доста хора по света говорят същите неща, но въпреки това един отбор от хирурзи, микробиолози, математици и епидемиолози кабинетни действат по коренно различен начин", обясни той. 

Мангъров каза още, че не е член на АБВ. "Аз съм с тях и те са с мен. Никога не съм имал желание да се ангажирам политически. Това, което се случва, се случва по неволя. Оказа се, че аз съм от едната страна на бариерата, а там е доста пусто. Едни от малкото, които бяха там, бяха хората от АБВ. Не съм се стремил към това", категоричен е доц. Мангъров.

По думите му обикновено на тези, които не им върви в професията стават политици. "На мен ми върви в професията и не съм имал такова желание", добави той. 

"Виждате, че болниците се препълват с болни. Всъщност, една голяма част от тях не са болни, а просто заразени със симптоми. Хоспитализация се налага при много малък процент от случаите. Ако не съществуваше тази света догма на нашето здравеопазване за разделяне на доболничната от болничната помощ, нещата биха могли да бъдат по-ралични", заяви доцентът. 

От думите му стана ясно, че той е прекарал COVID-19, защото имал антитела. Никога не бих се ваксинирал, категоричен е той. 

На въпроса какво би направил, ако стане депутат, Мангъров каза, че не знае, защото "не е бил никога в парламента, но когато отиде ще се огледа и ще измисли нещо". Според него, ако искат да променят нещо хората, трябва да гласуват. "Да отидеш да гласуваш не е по-опасно от това да отидеш в магазина, да се качиш на автобуса и да отидеш на работа", смята той и добави, че ако хората искат да получават още от същото, нека си останат вкъщи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2026

1

Kamenigi

21.02 2021 в 23:16

Разбира се, че се освобождаваш от отговорност и ти - хората на своя да си правят каквото си искат! Но, да, много хора по света говорят същите глупости.