Малки и големи тестваха волята си в ''Нестле за Живей Активно! Град 2023''

Ружа Райчева 16 септември 2023 в 18:20 5763 0

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

Днес на площада пред НДК имаше празник за малки и големи - "Нестле за Живей Активно! Град 2023". Тазгодишното издание бе вдъхновено от популярното телевизионно риалити предаване "Игри на волята".

Въпреки дъждовното време десетки отбори решително се изправиха пред десетте предизвикателства, направени по подобие на игрите от телевизионото шоу.

Предизвикателствата бяха адаптирани от експерти от "Игри на волята", така че да са безопасни за начинаещите, но и същевременно вълнуващи и за по-подготвените физически отбори. За най-малките имаше организиран детски кът с физически забавления. 

Отборите от максимум по 5 човека се състезаваха за големите награди като условието бе да преминат успешно всички десет предизвикателства или да изберат да участват само на отделни локации и да участват за по-малки награди.

4-километровият маратон Next Level, който е неразделна част от празника на активния живот "Нестле за Живей Активно Град! 2023", започна в 10 часа от на входа на градината на НДК откъм булевард "Фритьоф Нансен". 

Различните предизвикателства включваха баланс при ходене на греда, за ловкост и бързина при предизвикателствата със слалом с яйце в лъжица, тичане с каски пълни с вода, слалом с градински колички, за сила и гъвкавост при катерене, скачане с чували и автомобилни гуми, за издръжливост при предизвикателство с дърпане на въже и за съобразителност при подреждане на специален 3D пъзел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика