'Малка история на любовта': новата книга на Сдружение 'Еквилибриум', посветена на децата от село Могилино

OFFNews 24 октомври 2019 в 13:07 1873 0

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – д-р Елеонора Лилова и директорът на Дирекция „Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация“ в ДАЗД – г-жа Милена Дянкова, бяха официални гости на представянето на новата книга на Сдружение „Еквилибриум“, посветена на децата от село Могилино. Събитието се състоя в град Русе, където ръководството и екипът на Сдружението разказаха своята „Малка история на любовта“.

Представянето на книгата „Малка история на любовта“ се състоя в Семейния център на организацията. Това е най-новото издание на „Еквилибриум“ и е посветено на децата от дома в село Могилино, настанени преди повече от 10 години в първия по рода си център от семеен тип в страната.

Автор на книгата е дългогодишният ръководител на известната в града „Розова къща“ – г-жа Надежда Петрова, в която се отглеждат деца с тежки увреждания. Книгата разказва историята на децата от дома в село Могилино и техния огромен напредък в развитието, постигнат благодарение на грижата и любовта на екипа на Центъра.

Д-р Лилова отправи сърдечен поздрав към ръководството и екипа на Сдружението, децата от Розовата къща и гостите на събитието. Тя сподели, че „обичта и отношението на екипа към децата е искрата, запалила желанието им за живот, тя е и причината, довела до видимите резултати в развитието на вече порасналите деца на Могилино“.

Възпитаниците на Розовата къща получиха специални подаръци от д-р Лилова – популярни детски книжки, дарени от учениците от пловдивското училище „Антим I“, с мили послания към връстниците им в уязвима ситуация.

Накрая всички гости и участници залепиха сърца с позитивни послания, отправени към децата и екипа на Розовата къща, на специално подготвената за това картина, чийто автор е русенският художник Огнян Балканджиев.

Цитатът от книжката „Малка история за любовта“ – „ЧОВЕКЪТ Е ДОМ!“, е показателен за това как човечността, обичта, отношението и добротата към децата са в състояние да превърнат една обикновена къща в истински дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!