Македонският 'Слободен печат': Къде са ваксините, които обеща братът Бойко?

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2021 в 10:27 2390 0

"Какъвто и да е Вучич, но се появи на Свети Трифон на Табановце и донесе първите ваксини за македонците, пише в коментар македонският в. "Слободен печат", цитиран от БНР.

"Нито ЕС, нито българите, нито гърците, никой друг. Къде са ваксините, които обеща "братът" Бойко за братята македонци", пита авторът на статията.

"Онези, за които здравният министър Венко Филипче специално пътува до София и за които премиерът Зоран Заев предварително благодари "за братската помощ", допълва авторът, като отбелязва, че за добросъседство не са нужни договори, а готовност да се помогне с обикновени неща в момент, когато те са нужни на приятеля, на "брата".

Той отбелязва още, че "вождът от Белград" е дал урок на България, че трябва още много да работи върху дипломацията и геостратегията. Вучич все повече се налага като балкански лидер, от когото мнозина в региона могат да учат как се води политика. Не трябва да го обичаш, но не можеш да не го уважаваш, пише още авторът.

В. "Вечер" съобщава, че до 14 февруари над 43 хиляди граждани са се регистрирали за имунизация срещу коронавирус чрез мобилното приложение "Ваксинация", което беше активирано в сряда, а други над 13 500 - чрез личните си лекари. Министерството на здравеопазването потвърди, че първо ще бъдат ваксинирани здравните работници и хората над 70 години. Вчера първите 4680 от предвидените 8000 ваксини на "Пфайзер " бяха предадени на премиера Зоран Заев от сръбския президент Александър Вучич. Към средата на месеца се очакват и 200 хиляди дози китайска ваксина Синофарм. Очакват се и допълнителни дози "Пфайзер", договорени директно с компанията, както и ваксини от системата КОВАКС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X