Махат 3 незаконни строежа към вила ''Аглика'' на Витоша

OFFNews 26 август 2020 в 11:57 4760 1

Снимка МВР

Главният архитект на София е издал три заповеди за премахване на незаконни строежи, след възложена от ВАП на ДНСК проверка за законност на строеж на "Вила "Аглика" на Васил Божков в Природен парк "Витоша", съобщиха от прокуратурата.

Направени са били проверки на място и по документи от Дирекция "Общински строителен контрол" - Направление "Архитектура и градоустройство" - Столична община и са издадени три констативни акта за незаконни строежи.

Премахнати ще бъдат двуетажна офис сграда с гараж, складове и два навеса; едноетажна сграда с тераса и частичен полуподземен гараж - оранжерия; както и едноетажен склад.

Сградите са били построени без одобрени инвестиционни проекти и без разрешение за строеж, както в несъответствие с предвижданията на Плана за управление на Природен парк "Витоша" и специализирания подробен устройствен план.

Определен е 14-дневен срок за доброволното изпълнение на заповедите за премахване на строежите.

От Върховна административна прокуратура посочват, че продължават проверките на ДНС и Столична община относно незаконни строежи в частни резиденции и други имоти в Природен парк "Витоша" от страната на хижа "Алеко".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови