Мъгливо в котловините, слънчево в планините. От почивните дни започва застудяване

OFFNews 10 ноември 2020 в 06:39 1476 0

Снимка Александра Маркарян

Времето днес ще остане без съществена промяна, прогнозира НИМХ. В равнинната част от страната и котловините на много места ще е с мъгла или ниска облачност. След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще остане значителна. Почти без валежи. Предимно слънчево ще е над планинските райони. През нощта ще е почти тихо, утре със слаб североизточен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, максималните - между 9° и 14°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток, по високите части - от север-североизток. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане сравнително топло с максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще остане със значителна ниска облачност или мъгла, които ще се задържат почти през целия ден. В крайните южни райони има повишена вероятност да преръми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В сряда времето ще се задържи предимно облачно и мъгливо. На отделни места от мъглата или инверсионната облачност ще ръми. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток. Минималните температури ще са между 2° и 7° а максималните - между 9° и 14°.

В четвъртък над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и ще намалява. Над Източна ще остане облачно, вятърът ще отслабне.

В петък ще преобладава слънчево време, все още по-значителна ниска облачност или мъгла ще има на места в източната част от страната. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните ще останат почти без промяна.

През почивните дни и в началото на новата седмица от североизток ще прониква студен въздух. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд; в събота на повече места в цялата страна, а в неделя и понеделник само на отделни места и главно в Източна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews