Магистрала даде дефект 7 месеца след ремонта

OFFNews Последна промяна на 09 март 2014 в 10:09 7163 5

Магистрала даде дефект 7 месеца след ремонта

Отсечката от магистрала „Струма“ между селата Долна Диканя и Дяково даде дефект малко повече от седем месеца, след като беше открита след ремонт.

На места от отсечката има пропадане на банкетите и свличане на почвения слой от откосите от аутобана. Има повреда и на стоманобетонови елементи на отводнителните канали.

Повредите са констатирани на място от експертна комисия.

Причините за повредите са обилните дъждове през последните дни, заявиха пред „Труд“ от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Дъждовете от последните дни обаче не са нещо необичайно, така че най-вероятно проблемите са в резултат на некачествено строителство или използване на некачествени материали, категорични са специалисти от бранша.

14-километровият участък беше пуснат в експлоатация през юли миналата година, 2 месеца предсрочно и с гаранция от 5 години.

Участъкът беше построен от „Консорциум Струма – 1“ с водещ партньор „Главболгарстрой“ за цената от около 70 млн. лева по Оперативна програма „Транспорт“.

Изпълнителят вече е уведомен за появилите се дефекти и е получено уверение, че повредите ще бъдат отстранени за негова сметка.

Ремонтът ще започне, когато времето го позволява, като няма да има спиране на движението, понеже дефектите не са на пътното платно, посочиха от АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2014 в 14:21

Изпълнителят вече е уведомен за появилите се дефекти и е получено уверение, че повредите ще бъдат отстранени за негова сметка- цитат ВАШ.
Няма такава клауза че изпълнителя е съгласен да отстрани повредите. в Гаранционния срок по договора за строителство се удържа сума за гаранционно за качество и следва изпълнителя в срок от уведомяването да извърши ремонта за СВОЯ сметка. Горния цитат е меко казано смешен.

09.03 2014 в 14:16

Ще я оправят!

09.03 2014 в 11:38

MADE IN BOKO BG...

09.03 2014 в 11:31

Ами там не е правен ремонт защото това е изцяло нов път.
А иначе магистралата е доста неравна.
Някак не ми се струва нормално една новопостроена магистрала да е толкова неравна.
Не знам как е по света, но у нас голяма част от новите магистрали са неравни, което предизвиква доста неприятни вибрации.

09.03 2014 в 11:30

"Ние крадем" или "градим" беше ?

То за това бившия мутра/главсек/кмет/премиер бързаше да прави филм за магистралите - преди да дадат фира.