Лозари готвят голям протест утре, обещават да затворят входа към Монтана

OFFNews Последна промяна на 06 септември 2021 в 15:42 787 1

Снимка pixabay

Лозари от Монтана, Лом, Видин и Враца готвят голям протест утре. Между 9 и 10 сутринта те ще блокират кръговото на пътя за влизане в Монтана, близо до МБАЛ „Сити Клиник – Свети Георги", съобщиха от Националното сдружение на българските лозари. 

Лозарите настояват за "спешна актуализация на бюджета до края на годината с 60 млн. лв. за лозарите в България" и "изравняване на субсидирането на българските лозари с тези от останалите страни в ЕС".

От НСБЛ пишат още:

"Целта на мероприятието е настояване към управляващите в лицето на МЗХГ и НС да обърнат внимание на лозарския сектор у нас, който през последните години преживява един от най-тежките си периоди. Липсата на интерес към проблемите и негативните тенденции в бранша, за които алармираме активно управляващите от 3 години, вече съвсем реалистично довежда до заличаването на лозарството в България. Сектор, който е един от най-старите, най-социално ориентираните и подпомагащ редица други сектори."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2868

1

zuljin

06.09 2021 в 18:45

Да, точно заради вас ще актуализират бюджета... Зарзават за милиони отиде по дяволите и няма пари да ги обезщетят, пък на вас ще дадат. Слезте на земята, избрали сте най-неподходящия момент!!!