Летище София с пиано от днес, първите изпълнители станаха участниците ни в Евровизия

OFFNews 29 април 2022 в 15:12 2295 0

Снимка БНТ

Летище София кацна днес на световната карта с аерогарите, в чиито пътнически салони има пиано. Българските участници Евровизия 2022 - Intelligent Music Projects подариха за Терминал 2 красиво ретро пиано. Те станаха и първите изпълнители, които се докоснаха до клавишите му, преди да отлетят за Торино, където ще представят България на песенния конкурс.

Пианото ще остане на летището за постоянно. „Доставихме го завчера и днес беше първото изпълнение на него. Планираме да го оживим, ще поканим и професионални музиканти, да свирят, ще дадем възможност и на свирещите пътници“, съобщи пред OFFNews Росен Бъчваров, директор „Връзки с обществеността“ на столичното летище. „Ще го използваме и за ивентите, които ще имаме във връзка с 85-годишнината на Летище София“, добави Бъчваров.

„Идеята ни дойде по време на многобройните ни пътувания из Европа през последните два месеца. На почти всяко летище имаше поставено пиано, на което всеки може да седне и да посвири. Замислихме се, че в България няма подобна „инсталация“ и решихме да поправим това. Пианото е изключително красиво, много старо, но много добре запазено. Доскоро го използвахме в студиото, но то вече си има нов дом. Нека всеки, който има желание да посвири на него, да го направи без да се притеснява, защото с музика светът е по-хубав! Благодарим и на Летище София, че се съгласиха да осъществим тази идея. През 2022 г. предприятието чества своята 85-а годишнина и това е нашият подарък за тях“, разказаха българските представители на Евровизия.

В сайта worldpiano.com има интерактивна карта с летищата, на които има музикален инструмент и може да се свири на него. Сега там ще се появи и кодът SOF на аерогарата в българската столица. Авторите на сайта предупреждават, че свиренето на пиано по летищата може да доведе до пристрастяване. „Преди да го осъзнаят, някои заклети пътници сред нас наистина коригират своите маршрути, само и само да свирят на нови летища“, коментира любителят на летищните изпълнения Тим Мичин и предупреждава: „И не забравяйте да хванете полета си!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!