Летище София оглави престижна европейска класация

ОFFNews 19 декември 2017 в 18:21 2765 1

Летище София оглави престижна европейска класация за столични летища. 

Рекордният брой обслужени пътници на летището през 2017 г. поставиха на върха на класацията на международната организация ACI EUROPE (Международен съвет на европейските летища) за ръст на пасажерите, съобщава пресцентъра на летището.

Данните представи лично генералният директор на организацията Оливие Янковец по време на работното му посещение у нас. Янковец поздрави ръководството на летище София за постигнатите резултати и изрази надежда, че ще продължат инвестициите в развитието на инфраструктурата и предоставяните услуги в съответствие с нарастващия пътнически трафик.

ACI EUROPE е европейската организация към Международния съвет на летищата (ACI) и е единствената в световен мащаб професионална асоциация на летищните оператори. ACI EUROPE представлява интересите на 500 летища от 45 европейски страни. Дейността на тези летища осигурява трудова заетост на 12.3 млн. хора, генерирайки годишно 675 млн. евро (4.1%) от брутния вътрешен продукт на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

19.12 2017 в 21:11

Летище София е пълна трагедия. Едно от най - зле поддържаните и организирани летища в Европа. Това, че има повече трафик не означава, че е по - добро. Последния път като пътувах там и се хванах за главата. Изнудваха жените да си крият дамските чанти за да не ги таксуват допълнително. Такива циркове само в БГ съм виждал. А един път ми се наложи да чакам 5 часа на терминал 1 и ми идваше да се откажа от пътуването. Беше зима, вратите широко отворени, студ, най - неудобните седалки, нито едно отворено заведение, направо някакъв ад...