Леличка от иновативна детска градина бие и скубе децата

OFFNews 30 май 2024 в 08:27 4637 3

насилие

Снимка Pixabay

Насилие.

Скандал в Иновативна детска градина "Фантазия" във Велинград. На няколко клипа, качени в социалните мрежи късно снощи, се вижда учителка, която скубе, бие и малтретира деца от детската градина.

Родители вече разпознаха жената от клипа - по думите им това е една от възпитателките. Петър Томанов, баща на едно от малтретираните в клипа деца, разказа пред БНТ, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

"Казах на леличката, която е там, но те само отричат. Казват, че между децата си стават тези спорове и накрая получих клипа, който сте гледали. Детето ми не е толкова голямо и не е от разговорливите, но на няколко пъти обяснява, че щял да слуша, защото "леля Нели нямало да го затваря в тоалетната".

На няколко пъти бащата търсил директорката на детската градина, но кабинетът ѝ постоянно бил заключен.

"Все отсъства някъде по работа. Аз искам да си изместя детето в друга група, но не мога да го направя, защото постоянно я няма. Други родители също са се оплаквали, казват, че и те са откривали белези по телата на децата си и все са им казвали, че децата се бият".

Велинградчани са силно възмутени и призовават институциите да вземат мерки. За днес е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, а и от други детски заведения в града.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    875

    3

    Constanza

    30.05 2024 в 13:26

    Не мога да разбера защо човек, който се дразни от деца, се хваща на работа в детска градина?

    1017

    2

    IvoIvo

    30.05 2024 в 13:23

    Уволнявай, уволнявай!

    1005

    1

    Зла свекърва

    30.05 2024 в 13:11

    Аз се чудя на родителите. Да не са си намирали децата на пътя, че така спокойно приемат нещата.

    "Иновативните" методи не са плод на някакви психопатски отклонения в характера на възпитателките, а по-скоро прийом, до който те прибягват, за да държат голям брой малки деца под някакъв контрол. Не е правилно, разбира се. Но щом има малки деца, а родителите са на работа, от там нататък трябва да се намери начин някой да гледа децата, и този начин обикновено търси най-голяма ефективност и най-нисък разход, т.е. малък брой персонал за колкото може по-голям брой деца. От там нататък насилието над децата е въпрос на време. Така че като преместят детето в друга група нима очакват радикална промяна в отношението?

    Не е лесно да се замести майката. Но явно обществото ни като цяло и хората по отделно имат други приоритети, и майките все по-рядко са до децата си.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх