Лекуват деца сред мухъл в болница в Русе

OFFNews 12 февруари 2014 в 08:24 3459 8

Снимка Кадър: Нова тв

Мухъл в една от болничните стаи в педиатрията в Русенската болница

Педиатрите в болницата в Русе са принудени да лекуват малките си пациенти в стаи с мухъл и отделения с по един санитарен възел.

Това пише майка на болно дете в сигнал до Нова тв.

„Едва издържах 6 дни там. Стаите са много зле, мизерия. Стените са мухлясали и този мухъл вреди на моето дете. Всички стаи са в окаяно състояние. Снимката е от педиатрията за деца от 0 до 2 години”, пише тя.

Майките са принудени да къпят децата в мивки в болничното отделение. Във всяко отделение има само по един санитарен възел.

Чешмата постоянно капе, като се затвори една врата, се отваря друга и става постоянно течение, разказва майка пред камерата на Нова.

Наличието на влага в стаите удължава лечебния процес, утежнява протичането му и лекуването на децата с хубави, скъпи лекарства често се обезмисля, коментира д-р Ева Цонкова, началник на отделението по педиатрия в болницата. Средната цена за лечението на едно дете с бронхопневмония е около 550 лева, допъли тя.

Лекарите и персоналът се опитват да ремонтират частично сами, с лични средства, и молят Министерството на здравеопазванетоза пари за ремонт на сградата, която построена преди повече от 60 години. Засега няма отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл