Лекция в УНСС: Бареков създава честни медии, гладни деца боготворят Пеевски

Мартин Георгиев 01 декември 2017 в 13:42 14388 5

Снимка OFFNews

"Излизам от политика, аут съм. Никога повече. Говорете с мен като човек, който се връща в медиите", заяви днес Николай Бареков пред студенти и гости на лекция на тема "Фалшивите новини - бунтът на масите срещу елита в XXI век" в зала "Тържествена" на УНСС.

Той обяви още намеренията си да създаде "конгломерат от честни медии" под наслов Fairnews.bg. Бареков уточни, че няма да напуска поста си на евродепутат и ще изкара мандата си в Брюксел докрай.

Според него най-свободната част от света по отношение на свободата на словото е Азия, защото там тя е изграждана в продължение на 5000 години. Той поясни, че Европа също има дълга история, но преминава през етапи на саморазрушение и няма изградена "силна имунна система".

Бившият тв водещ посочи премиера Бойко Борисов и почетния лидер на ДПС като най-големите жертви на фалшивите новини.

Toй не коментира как ще финансира медиите си. В презентацията беше изобразен розов октопод, в чиито пипала авторът на презентацията бе вградил образите на хора от "Протестна мрежа" и на медии като Нова тв, БНТ, bTV, "Дневник", "Капитал" и др.

На дискусията, организирана от Студентския съвет към УНСС, присъстваха още Кристина Патрашкова и Димитър Байрактаров. След репортерски въпрос за връзките на Бареков с депутата Делян Пеевски, се намеси бившият депутат от НФСБ и журналист от тв СКАТ Байрактаров, като допълни, че много гладни деца от родопските села боготворят Делян Пеевски, защото им помага.

Първоначално беше обявено, че на дискусията ще присъства и социологът от агенция "Галъп интернешанъл" Първан Симеонов, но по-късно името му беше премахнато.

По повода Симеонов написа във Фейбук:

"Изпаднах в безумната ситуация, в която сътрудник на евродепутат ти звъни с покана за събитие и казваш, че няма да си нито лектор, нито искаш да ти пише името. С това, че ми ползвахте името по този начин, ме изненадвате много неприятно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

3

Hihi1981

01.12 2017 в 17:48

Лицемерен,жалък,прост,нахалник!!!!Стига вече....!!!!

6947

2

theprofet

01.12 2017 в 14:47

УНСС винаги си е бил изпаднал, но деградацията е вече навсякъде и на всички нива! С МИЛИЦИОНЕРИ във властта няма друг сценарий!

10952

1

Мойри

01.12 2017 в 14:43

И това се прави в университет. Как може УНСС да е пропаднал до такова мизерно (образователно) заведение