Лекарства за 15 000 лв. и 2376 часа доброволчески труд дари „Ориент България“

OFFNews 22 декември 2016 в 18:17 2758 0

Празничен арабски обяд дариха хуманитарните работници от фондация „Ориент България“ на децата от училище „Луи Брайл“, които виждат със сърцето си, за коледното им тържество на 21 декември. За празника помогна „Аладин Фуудс“.

Днес „Ориент България“ занесе играчки на децата от Регистрационно-приемателния център във „Враждебна“, осигурени от фирма „Фарко“. Най-малките – от 0 до 2 г., получиха адаптирано мляко.

„За да работи благотворителността, не трябва да чакаме големите празници, за да вършим добро през цялата година. Вярвам, че когато човек стори добро без принуда, някой горе се усмихва и не съжалява, че ни има“, сподели Азхар Аломар-Златкова, на която се падат 1/3 от 2 376 часа доброволчески хуманитарен труд.

Лекарства и консумативи на обща стойност 15 000 лв. дари фондация „Ориент България“ през 2016 година. Със събраните средства са закупени медикаменти, дезинфектанти, ръкавици, репеленти и др.

Даренията са осъществявани през цялата година за подобряване на медицинското обслужване на хората, търсещи закрила, и бежанците на територията на община Елхово, както и за МБАЛ “Св. Иван Рилски” и Медицински Институт-МВР към местната дирекция "Гранична полиция".

Най-голям дял от дарените лекарства са антибиотиците, които заемат 35% от дарените лекарства, следвани от медикаментите без лекарско предписание – 25%. Най-честите сред тях са болкоуспокояващи, лекарства срещу настинка и грип, против алергии, репеленти и др. На трета позиция са медицинските консумативи – марли, бинтове, игли, спринцовки, които формират дял от 12%.

Освен дарените медикаменти и консумативи, фондацията пое и всички съпътстващи разходи, сред които транспорт, превод и консултации на място.

Фондация „Ориент България“ е неправителствена организация, която предоставя медицински, социални, образователни и други хуманитарни услуги на уязвими групи на територията на Република България и чужбина.

Основната мисия на фондацията, която не принадлежи към никакви политически и религиозни групи, е да окаже спешна медицинска помощ на уязвимите лица, без те да бъдат дискриминирани. В допълнение, екипът работи усилено и с цел да подпомогне процеса на интеграция, да предоставя материални дарения и възможности за образование, професионална квалификация и преквалификация.

Фондацията е част от структурата на неправителствената организация Orient for Human Relief, основана през 2012 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!