Quantcast

Лекари от Видин поискаха оставката на здравния министър

OFFNews Последна промяна на 09 април 2014 в 12:28 1912 2

Снимка Снимка: Уикипедия

Лекари от Видин излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването и поискаха оставката на министър Таня Андреева. Причината е отнетият преди 4 месец лиценз на кардиологичната болница в града, който оставя над 154 000 души в района без специализирана медицинска помощ.

Медиците настояват лицензът на болницата да бъде върнат, тъй като по думите им здравното заведение е напълно оборудвано и отговаря на всички изисквания.

Лекарите скандираха "Искаме лиценз", "Оставка", "Искаме да се лекуваме във Видин" и "Дайте лиценз на нашата болница". Министърът не излезе за диалог с тях. Медиците заявиха, че жителите на областите Видин и Монтана, които наброяват близо 154 000 души, остават без медицинска помощ в случай на кардиологичен проблем. Те допълват, че все още нямат отговор от Министерството на здравеопазването какви са причините за отнетия лиценз.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2014 в 16:01

Как може такова безобразие!!! Хората умират, а министърката хич не й пука... Естествено, че ще протестират лекарите, другият им вариант е да заминат в чужбина, където няма да се разправят с такива индианци! ОСТАВКА!

09.04 2014 в 13:20

Ааа тия лекари няма ли кой да им каже, че всичко е наред и не трябва да се протестира така?

Кардиология? Пфт

Аз чух че от Септември ще има нова специалност в СУ - "Подмазване и контра-протестиране", доста по доходоносна и ще я води док. доц. Нина Гергова.

Да ходят и да се образоват. Какво ми лекуват хора? Нагли типове.