Лекар отрече зелевата чорба и шкембето след препиване

Тийнейджърите да не пият повече от 100 грама бира, малките да не прекалят с шоколада, съветва доц. Георгиева

OFFNews 24 декември 2018 в 10:18 8319 1

Снимка Kulinaria.bg

Зелевата чорба е народно средство срещу махмурлук, но е опасна за хората с високо кръвно, защото е много солена и кисела. Не бива да се приемат повече от 200 грама от нея. Срещу препиването по празниците най-добре да се приемат бульони и много вода. 

Това съветва гастроентерологът доц. Миглена Георгиева, началник на Втора детска клиника в университетската болница "Св. Марина" във Варна, в интервю за БТА. Най-важното е да не се прекалява и напитките да не се смесват, подчерта лекарят. Тя предупреждава хората със стомашни проблеми да внимават с червеното вино. Шкембето дразни стомаха, за прочистване на организма след препиване по-добре действат леките супички. Доц. Георгиева отрече категорично принципът "клин клин избива", защото по думите й така се увеличават токсичните вещества в организма. 

Родителите да не разрешават на тийнейджърите да пият повече от 10 грама твърд алкохол или 100 грама бира или вино, заяви гастроентерологът.

И още  съвети за майките и бащите: децата да не преядат с шоколад, да ограничават сладкишите с оцветители, защото те водят до алергични реакции. 

Никой не бива да преяжда, подчерта още доц. Миглена Георгиева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

Napalm Death

02.01 2019 в 10:30

Тая не е никъф дофтор,
Дофтор е д-р Радева.
Тя препоръчва бира сутрин за махморлук
А чрепоръката да се пият бульончета бъкани със сол, оцветители и други отрови вместо зелева чорба, направо ме срина.