Лазерно обезкосмяване - предимства, процедура и съвети

OFFNews 31 март 2022 в 13:34 720 0

Лазерната епилация е неинвазивна (нехирургична) процедура за премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото. Тя действа чрез насочване на импулси висококонцентрирана светлина с една дължина на вълната към космените фоликули, които са във фаза на растеж или анагенна фаза.

Пигментът меланин, намиращ се във фоликулите, поглъща лазерната светлина и генерира топлина, което води до увреждане на космените фоликули. След това лазерният апликатор се премества към околния кожен участък и процесът се повтаря, докато се покрие цялата зона.

Лазерното обезкосмяване, което предлага Vivian Derma е най-доброто решение за лазерна епилация на всяка една област от вашето тяло. Те използват най-модерния и безопасен лазер, който ефективно премахва окосмяването и на тъмни и на светли типове кожа. Лазерният лъч прониква достатъчно дълбоко в кожата, не причинява увреждане на епидермиса и се насочва директно към космените фоликули.

Кои са добрите кандидати за лазерно обезкосмяване?

Лазерното обезкосмяване може да бъде подходящо за всички хора, но може да не е еднакво ефективно. Първоначално лазерната технология, която е била прилагане е била ефективна само при хора с тъмно, грубо окосмяване и светъл цвят на кожата, тоест с висок контраст между кожата и коренчетата на космите. Светлият цвят косми не е можел да абсорбира достатъчното количество светлина, излъчвана от лазера, и съответно унищожаването на космените фоликули е било неуспешно. При хората с тъмна кожа пък е имало по-голям шанс за хиперпигментация.

Днес обаче хората с по-тъмен цвят на кожата също могат да се подложат на лазерно обезкосмяване, защото лазерната технология се е развила доста от онзи момент досега. Днес лазерните процедури могат да осигурят еднакви ползи за хора с различен цвят на кожата. Но някои от тях може да се нуждаят от повече сеанси, отколкото други, за да получат оптимални ползи от нея. Затова е много важно да се обърнете към лазерно студио с опит, за да постигнете ефективни резултати.

Колко често трябва да се извършва лазерна епилация?

Общото време, необходимо за процедурата, варира в зависимост от размера или площта на мястото на третиране. Космите започват да падат в рамките на няколко седмици след първата процедура (значителна разлика обикновено се наблюдава в рамките на 2-3 седмици). За постигане на пълни и дълготрайни резултати обикновено са необходими 6-8 сесии за третиране. Следващите процедури могат да бъдат планирани, когато косъмчетата започнат да се появява отново.

Как лазерното обезкосмяване може да стане по-ефективно?

Клиентът трябва да вземе под внимание следните неща преди процедурата:

• Не трябва да се излага пряко на слънце;
• Не трябва да консумира фоточувствителни антибиотици, тъй като те могат да предизвикат изгаряне на кожата при излагане на лазер;
• Една вечер преди третирането на зоната, трябва да премахне косъмчетата със самобръсначка;
• Не се разрешава консумацията на алкохол 24 часа преди процедурата.

Най-малко 30 минути преди процедурата се нанася обезболяващ крем, за да се сведе до минимум дискомфортът, причинен по време на или след процедурата. Също така, преди да се прокара лазерът върху кожата, се нанася охлаждащ гел, за да може кожата да понесе топлината.

Лазерното обезкосмяване е комфортна процедура и пациентът не изпитва никаква болка. Има само леко усещане за убождане и топлина, които повечето хора лесно понасят. Нанасянето на обезболяващ крем и охлаждащ гел я прави по-комфортна дори за хора с чувствителна кожа.

Как да се грижите за кожата след лазерно обезкосмяване?

• Избягвайте слънчевите бани в продължение на 2 седмици след процедура;
• Носете слънцезащитен крем всеки ден. Нанасяйте го на всеки 3-4 часа;
• Поне за един ден избягвайте да ходите на фитнес, да взимате вана с гореща вода или да използвате сауна.

Какви са ползите от лазерната епилация?

Резултатът е гладка кожа, без да се наблюдават болезнени враснали косъмчета. Лазерът не вреди на нито един тип или цвят кожа. За разлика от бръсненето, епилирането или скубането, които могат да доведат до порязвания или раздразнена кожа, лазерната епилация работи безопасно и ефективно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови