Лъчезар Иванов от ГЕРБ: Сестра ми е на първия фронт и е заразена с коронавирус

OFFNews Последна промяна на 26 март 2020 в 10:18 5031 1

Снимка БГНЕС

Сестрата на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е медицинско лице от "първия фронт", който лекува пациенти с коронавируса и също се е заразила, съобщи народният представител в пленарната зала.

От думите му не стана ясно дали е бил контактен с нея в последните седмици.

"Моята сестра е на първия фронт и също е заразена с коронавирус - не мога да гарантирам, че пробите на депутатите ще бъдат отрицателни", заяви Иванов.

Той разкритикува част от народните представители, че не осъзнават сериозността на епидемията: "Седя тук и слушам внимателно изказването на преждеговорищия оратор, който изключително много уважавам. Учудвам се на неговото изказване и поведение. Сякаш тук събрани народните представители не сме от тази планета. Нещата, които се случват около нас, болните наши близки, които всеки ден се увеличават, не ни касае. Седя, слушам, гледам - не мога да повярвам. Всеки ден от екраните медицинските експерти излизат и казват колко от нашите съграждани са поразени от тази невидима болест."

"Смирете се към болестта. Всички сме еднакви пред болестта и смъртта. Колеги, аз мога да ви кажа в моята практика, която съм имал. Лекувал съм много народни представители преди да знам, че ще седя тук и ще говоря от тази трибуна. Пред болестта и смъртта всички сме еднакви. Не го забравяйте това. Тук има един депутат, който също уважавам неговият баща работи в Пета градска болница и всеки ден се среща с болестта. Моята сестра също е на първия фронт и е заразена с коронавирус. Да, смейте се, болестта е изключително тежка и вирулентна", каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови