КЗП обеща експресна реакция при проблеми с морската почивка на туристите

OFFNews 12 юни 2017 в 13:16 1873 0

Снимка ТВ Европа

Димитър Маргаритов, КЗП

Комисията за защита на потребителите обеща експресна реакция, в рамките на часове, при проблеми с летните почивки. Екипи на комисията са готови да съдействат при проблеми с мястото на настаняване, на самия плаж или при покупки от търговски обекти. За целта КЗП откри виртуални приемни за консултации и сигнали.

„Подобни казуси са от нашата компетентност и трябва да можем да реагираме. В рамките на работното време, когато връзката с нашите екипи е директна, говорим за минути. Когато става въпрос за нощен режим на работа, обаждането се приема и на следващия ден, още сутринта екипите ще бъдат на съответното място. Ако е необходимо, например при ограничен достъп, използваме съдействието на колегите от органите на реда”, обясни председателят на комисията Димитър Маргаритов в интервю за телевизия "Европа".

Маргаритов припомни, че Комисията за защита на потребителите е основният контролен орган в държавата относно качеството на туристическия продукт. Хората могат да се обръщат към институцията по различни въпроси, включително и ако не е само тя компетентна, а и други администрации – Българската държавна агенция по храните, НАП и т.н. „Ние сме хората, които поне трябва да приемем тези сигнали, да ги обработим и да предприемем по-нататъшни действия, ако е необходимо и с колегите от други институции”, добави той.

Виртуалните приемни представляват телефонни кабини, от които безплатно потребителите ще могат за звънят на денонощния телефон на Комисията 0700 111 22. В светлата част на деня туристите ще имат възможност да се свързват директно с регионалните офиси на КЗП и чрез тях – с екипите, които са на място. Така при подаване на жалба или сигнал ще могат да получат съдействие максимално бързо.

Такива приемни има в Балчик, к.к. „Албена”, к.к. „Златни пясъци”, к.к. „Св. Св. Константин и Елена”, к.к. „Слънчев бряг”, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Китен и Царево. Разположени са в близост до плажа или до търговски центрове. Брандирани са, за да бъдат лесно разпознаваеми от туристите. Всички устройства вече работят. Информация за точните им координати има на сайта на КЗП и в Google Maps, съобщават от комисията. Приемните ще работят през целия летен сезон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови