КЗП алармира за поредица от жалби срещу търговци на врати

OFFNews 27 юни 2020 в 13:57 4246 0

Игнат Арсенов

Комисията за защита на потребителите (КЗП) съобщава за поредица от потребителски жалби от магазини за продажба на входни и интериорни врати.

Магазините работят под различни търговски наименования и се стопанисват от различни дружества. Техен управител обаче е един човек, съврзан с множество региустрирани фирми, които периодично се сменят в различните търговски обекти. Фирмите са регистрирани на територията на цялата страна, а на адресите не може да се намери представител“, информира Игнат Арсенов от КЗП пред Нова телевизия.

Той посъветва потребителите да бъдат особено внимателни при закупуването на входни и интериорни врати и да се доверяват на доказани търговци. Препоръча също така клиентите да не се подвеждат само от луксозния външен вид на търговските обекти и да не вземат импулсивно решение за покупка на врати, а да проучат в интернет предварително въпросния търговски обект, търговец и предлаганите стоки, включително и чрез отзиви на други потребители. Представителят на КЗП съобщи още, че на интернет страницата на институцията ще бъде публикувана допълнителна информация за по-добра информираност на потребителите.

По време на извършените проверки в търговските обекти за продажба на входни и интериорни врати, опериращи под различни търговски наименования, се установява, че потребителите закупуват и заплащат вратите на едно дружество, регистрират рекламация в обекта, но след подаване на жалба в КЗП инспекторите установяват, че към датата на проверката дейност в магазина извършва друго дружество, а не продавача на стоката. Това затруднява осъществяването на контрола, тъй като не може да бъде осъществен контакт с управителя, дори и чрез съдействието на органите на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!