КЗК глоби eMAG.bg с над 750 000 лв.

OFFNews 28 ноември 2014 в 12:04 41955 45

Комисията за защита на конкуренция (КЗК) глоби онлайн магазиниа eMAG.bg с над 750 000 лв. заради нелоялни и некоректни практики, съобщиха от пресцентъра на КЗК. 

От Комисията са установили нарушение при провеждането на миналогодишната кампания на магазина "Черен петък". Производството е образувано след постъпили сигнали от потребители относно прилагането на недобросъвестни търговски практики от страна на сайта. 

КЗК е установила, че eMAG.bg не съответства на добросъвестната търговска практика във връзка с определянето на цените и прилагането на отстъпки за промоционалните продукти при провеждане на рекламни кампании като процесната „Черен петък“.

В този смисъл рекламните послания „Black Friday денят с най-много и най-големи намаления през годината“ и „Само днес получаваш най-много и най-големи отстъпки през годината“ като част от кампанията „Черен петък“ имат заблуждаващ характер по отношение начина на формиране на крайната цена за потребителите.

По този сигнал КЗК е глобила сайта със сумата от 551 549,78 лв., представляваща 4 % от размера на приходите от продажби на дружеството за 2013 г. 

Комисията установи и извършено нарушение от дружеството по чл. 36, ал. 2 от ЗЗК във връзка с провеждането на рекламна кампания „1+1 гратис Tassimo” и наложи имуществена санкция на „Данте Интернешънъл“ СА в размер на 206 831,17 лв., представляваща 1,5 % от размера на приходите от продажби на дружеството за 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!