Курс за кандидат-осиновители се провежда в ЦОП "Света София"

OFFNews 06 юли 2017 в 10:54 2959 0

Снимка Pixabay

В Център за обществена подкрепа (ЦОП) „Св. София“ започна петото за тази година обучение за кандидат-осиновители. В рамките на 6 дни социалният работник Вяра Панайотова и психологът Катерина Ковачева ще коментират с бъдещите родители как да се справят по-лесно с осиновяването и адаптацията на детето в семейството, как да изградят връзка с него и да се справят с последиците от институционализацията, какви са потребностите на детето в различните възрастови периоди и много други теми, чиято цел е да помогнат на родителите да се подготвят за този важен момент – осиновяването. 

От началото на годината 82 бъдещи родители са преминали през обучение в ЦОП „Св. София“ в подготовката си за осиновяване. Само в настоящия курс участниците са 28, а вече имаме и записани кандидати за обучението през септември, сподели Кирил Кирилов, ръководител на Центъра. 

От центъра са убедени, че тази година ще успеят да подготвят повече семейства, за да могат да се чувстват сигурни в себе си и да ни помогнат в реализирането на основната цел – всяко дете в България да почувства любовта и уюта, които само семейният дом може да му осигури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови