Кучета от столичните приюти тръгват и към Нидерландия, 221 намериха дом в Германия

OFFNews 09 юни 2021 в 12:33 1092 0

Столичната община и Нидерландската неправителствена организация „Овидефарм“ ще работят съвместно за решаването на проблема с безстопанствените кучета.

Утре СОС ще се разгледа доклад на зам.-кмета по екология Десислава Билева за сключване на споразумение между общината и сдружението за осиновяване на безстопанствени кучета в Кралство Нидерландия. Документът предвижда при наличие на минимум 20 броя одобрени за осиновяване кучета, те да бъдат транспортирани до обект на организация в Нидерландия, откъдето ще бъдат предадени на новите си собственици. Разходите по транспорта на животните ще бъдат поделяни между Столична община и Нидерландската неправителствена организация. По този начин все повече кучета, настанени в приютите на общината, ще намират бързо нови домове. 

Столичната община, повече от 10 години, развива такова успешно партньорство с Фондация „Четири лапи“, която участва в информационни кампании и съдейства за намирането на нов дом на безстопанствени кучета. Столичната община има успешни партньорски отношения и с немската неправителствена организация за защита на животните Сдружение „Щройнерхилфе Булгариен“, като с решение на Столичния общински съвет от 2019 год. е одобрено сключването на споразумение за сътрудничество между Общината и Сдружението, по силата на което безстопанствени кучета от общинските приюти се предоставят за безвъзмездно осиновяване в Германия

Като резултат от тези съвместни дейности до момента е намерен дом на общо 221 безстопанствени кучета от софийските приюти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови