Кубрат Пулев: В ГЕРБ има много неща, които са абсолютно несериозни. България е страна на 'имаш ли човек'

Защо Слави общува с постове. Той не е очаквал да успее до такава степен, коментира боксьорът

OFFNews 02 май 2021 в 20:04 17123 1

"И в ГЕРБ има много неща, които са абсолютно несериозни. Мога да отговоря много грубо, но няма да го направя."

Така боксьорът в тежка категория Кубрат Пулев коментира пред бТВ думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че след номинацията на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова от „Има такъв народ“ някоя друга партия може да номинира Кубрат Пулев. Стефанова бе посочена от партията на Слави Трифонов за премиер, който да вземе мандата от президента Румен Радев и да го върне "на секундата". 

Пулев допълни, че с Борисов са били близки, но по-късно се е разочаровал от лидера на ГЕРБ.

"Г-н Борисов беше спечелил доверието ми в минало време. Да, канил ме е в политиката, канил ме е да бъда част от ГЕРБ. Отказах, защото имах кариера, която обичах. Не съм от хората, които обичат да козируват. Аз съм независим. Ако някой ден хората считат, че имат нужда от мен, защо да не вляза в политиката. Някой ден. На този етап не съм добил тази смелост. Не съм страхлив, напротив - прекалено храбър съм. На България й трябват хора, които да поведат народа."

По думите му не е добре да има предсрочни парламентарни избори. Боксьорът призова партиите и техните лидери да превъзмогнат личното си его и партийните интерес и да помислят за интересите на България.

"Ако управляващите и народните представители са алчни и раждат корупцията, за какво говорим?! Не смятам, че Борисов се справя адекватно с пандемията. Цялата партия не успя да се организира така, че хората да не се лутат. Обаждаха ми се на мен с молба да намеря лекар. Мъчил съм се да пратя линейка. Обаждах се на мой познат във ВМА. За съжаление използвах името си. България е страната на "имаш ли човек", допълни спортистът.

Според него Слави Трифонов е трябвало да поеме лично отговорност за мандата за съставяне на правителство, вместо да се крие. Поведението на лидера на ИТН личало, че мандатът го е сварил неподготвен.

"Надявам се Слави Трифонов да е здравословно добре, но в крайна сметка може да излезе и да каже, ако има някакви лични проблеми, а не да се крие. Аз шапка му свалям за шоуто. Много са фенове, млади хора, но не си дават сметка, че е едно човек да прави шоу, друго да управлява. Него го няма. Защо го няма?! Те са втора политическа сила. Не е сериозно да се общува с постове. Слави не е очаквал, че до такава степен ще успее", заяви Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

1

П

03.05 2021 в 10:21

Още на 29. март(5 дена преди изборите) в своя пост във фб, г-н Кулев почна да прави някакви неконкретизирани политически изказвания. Още тогава го попитах, за кого ще гласува и кого смята за “по-малкото” зло, но без отговор.. Та пак да питам къде беше той по време на протестите и защо чак сега почна да се изказва относно политиката в България...Може би някакъв ПР трик?! Или може би следващата номинация на ГРОБ за министър!?