Кубрат Пулев стана магистър по политика и бизнес в УНСС

Александра Маркарян 01 юли 2022 в 13:36 2247 3

Кубрат Пулев стана магистър

Снимка УНСС

Кубрат Пулев стана магистър

Боксьорът Кубрат Пулев завърши магистърска степен по специалността "Политика и бизнес" в УНСС, похвалиха се от висшето училище.

Европейският шампион в тежка категория и спортист на България за 2012 г. е защитил магистърска теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС". Научен ръководител му е била доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител катедра "Политология".

Тази година от програмата се явили шестима студенти за защита през юни. Според научната му ръководителка тя била много силна.

"Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички - казва доц. Симеонова. - Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък."

Тя била впечатлена и от представянето му. По време на защитата Пулев отговорил на всички въпроси, включително и на зададените от негови колеги в залата.

Доц. Симеонова определя Кубрат Пулев като много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за САЩ през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

На защитата присъствал и съоснователя на катедра "Политология" проф. д-р Георги Янков, който подарил на Кубрат Пулев новата си книга „Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи“.

Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност „Политика и бизнес“ в УНСС ще получат дипломите си в края на учебната година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1687

3

Пенчо Прикарчин

01.07 2022 в 16:42

Браво, Кобрациус! Следващата стъпка - “Велика България”! :д

14469

2

случайно прочетох

01.07 2022 в 14:37

:-))))))))))))
Да се закрие университета!!!!

5827

1

pisnamiotmutri

01.07 2022 в 14:34

ДС ни готви ново агресивно борче за водач. И братчето му и то. Да припомня, че позоцоята на Пулев е против Украйна. Руски слуга псевдо патриот