КТ 'Подкрепа' иска увеличение на заплатите с до 30% и в министерството на правосъдието

OFFNews Последна промяна на 13 август 2020 в 13:27 1535 0

Синдикатът на административните служители към Конфедерацията на труда "Подкрепа" настояват министерството на правосъдието и Агенцията по вписвания също да получат увеличение на заплатите с до 30%, предаде БНР.

Срокът за обществено обсъждане на проекта на правителственото постановление за повишението на възнагражденията в отговор на последствията от Covid-19 изтича утре. 

От КТ "Подкрепа" искат предвиденото увеличение на заплатите да важи за всички служители в НОИ, НЗОК, НАП, а не само за тези с контролни функции, както предвижда проектът сега.

Лидерът на синдиката на административните служители Кремена Атанасова заяви, че "би било по-удачно да се съставят единни, централизирани критерии, съобразени с конкретните цели на това увеличение, под формата на задължителни указания. Това ще доведе до по-добра реализация на самото постановление, за да се избегнат субективни фактори и да бъдат средствата разпределени по възможно най-справедливия начин".

Увеличаването с 30% на разходите за персонал е за 28 администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол на терен с пряк контакт с други лица.

В наредбата се казва, че в срок до 31 август ръководителят на административната структура може еднократно да определи нови размери на индивидуалните основни месечни заплати, не по-висок от 30 на сто от досегашния размер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !