Кремъл ''разобличи'' ДСБ: Яростни русофоби, маниаци, подли, прозападно ориентирани

OFFNews 26 януари 2024 в 17:27 9169 24

Митра

Снимка БГНЕС

Митрофанова.

Посланичката на Москва у нас Елеонора Митрофанова е изпратила писмо до председателя на общинския съвет в Пловдив Атанас Узунов с изявление на председателя на руската Дума Вячеслав Володин по повод инициативата за демонтаж на паметника на червеноармейския солдат Альоша в Града под тепетата.

Днес с писанието са запознати всички общински съветници.

Всъщност изявлението на Володин съдържа всички досега известни пропагандни наративи и заплахи на Кремъл колко лошо ще стане, ако бутнем каменния войник, но има и някои нови, крайно любопитни оценки от страна на спикера на руския парламент по повод българската партия ДСБ, която е част от коалицията "Демократична България".

Именно двама депутати от ДСБ - Владимир Славенски и Йоно Чепилски, излязоха с призив огромният каменен паметник на съветския солдат на Бунарджика да бъде демонтиран и преместен, така че да не стърчи повече над главите на пловдивчани.

Инициативата разгневи властите в Москва, стана тема в руския парламент и бе коментирана от "пресалкашето" на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Всички в един глас заявиха как за евентуалното махане на Альоша "няма да има прошка". Освен това руските власти призоваха ЮНЕСКО да брани паметника.

Според изявлението на Володин депутатите в Държавната Дума били "крайно възмутени от провокативното и цинично предложение" на общинските съветници на ДСБ в Пловдив.  

След това са изредени "смъртни грехове" на малката дясна партия.

"Партията ДСБ, известна с яростната си русофобия, е последователен поддръжник на прозападната ориентация на България и активното ѝ участие във всички авантюри на НАТО. Именно правителството на основателя на партия ДСБ Иван Костов през 1999 г. предостави въздушното пространство на България за въздушни удари на НАТО срещу Югославия, въпреки многобройните протести на български граждани", се казва в изявлението на Володин.

В друг пасаж от писмото ДСБ са характеризирани като "маниаци" и "подлеци".

"Поредната безразсъдна проява на представители на ДСБ е откровена демонстрация на пренебрежително отношение към историята на своята страна, подъл опит да се посегне на нашите братски народи, маниакално и отчаяно желание да се принизи героичният подвиг на съветските войници", се казва още в изявлението на Володин, изпратено от Митрофанова до пловдивските общинари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

24

dolivo

27.01 2024 в 11:59

не го затваряме това посолство и вместо да го направим хотел за украински бежанци, търпим тьотката да снове и пръска руска злъчка като пощальон на руски призовки за специална операция.

тъпотия

1005

23

ПР

27.01 2024 в 10:14

И вместо да коментират по безобразен начин ДСБ-партия в чужда за тях Държава,да се вгледат в собствената си,водеща 'Единна Россия" на Вожда Путин.Където приликите с NASDP на бай Адолф са в пъти повече от разликите.

1005

22

ПР

27.01 2024 в 09:47

Не искам,не мога и не бленувам,солдат Альоша,Серьожа или Катя Картечарката,да"освобождава"България,мен,децата или внуците ми-болшое спасибо!"Братски"Народ....та те така зоват и украинския...и добре се вижда,как вече 2 год.,ги освобождават от "нацизма".
Проблемът за мен,не е Кремъл-чл.5 ни пази.
Проблемът е платената,безродна,прокремълска,нашенска Пета Колона,вихреща се в БГ,в името на"историята и пророссийските интереси.

2550

21

alfakentavur

27.01 2024 в 08:22

Муаден все повече губи връзка с реалността и пише глупости колкото да се отчете.

318

20

Valioka

27.01 2024 в 05:54

Виж ти, рашистан е "загрижен' за българската история... Само как звучи - нагло и лицемерно. МУАдене, "болните мозъци" в Европа демонтираха стотици паметници на ватниците, след наглото нахлуване на фашистите в Украйна. Ти медии четеш ли, по ЕвропаТА ходиш ли, или си бъркаш по цял ден в носа?

-1695

19

Mladen Nikoloff

27.01 2024 в 02:39

Само един болен и комплексиран мозък, който няма абсолютно никаква идея как да сътвори нещо, да изгради нещо ще си губи времето с това какви паметници да маха и как да нахъсва хората едни срещу други.
Македонците ни се подиграват, че не сме направили пътя от Кюстендил до границата, а те завършили тяхната отсечка от Скопие до границата. По Хемус нищо от 2019 досега. Дори ремонтите след София се движат супер бавно. Откакто Радев вдигна юмрука държавата запада с много бързи темпове. Това няма как да се обясни на умно красивата измет от бизнес парка, но те ще го усетят като стане най-крайно и боли най-много.

305

18

Старик

27.01 2024 в 01:30

"След това са изредени "смъртни грехове" на малката дясна партия."

!!!

Моля Пояснете, тая Нагла Лицемерка наистина ли е използвала подобна квалификация или това е Интерпретация на редакцията!? Щото вчера един от нейните в Медиапул открито призоваваше да се пали Парламента, жълтите павета да ставали червени, а на въпросните политици щял да им забива Знамето на Райна Княгиня!!

Много са се Озлобили, горе Яко Губят Войната, Нещо се Случва, и Фицо и Обран нещо обърнаха Палачинката, Ердоган...... Сега явно Отчаяно да разпалят нещо къде е Най Меко, демек в България, където хората НЕ си Знаят Историята и Всичко се Ограничава с 3ти Март! Ох, не ми се мисли Какво Падение ни чака да станем свидетели този път.

305

17

Старик

27.01 2024 в 01:22

С каква кола се разхожда тази нагла лицемерка из София, със Съветска или руZка ли? Нали имаше такава Заповед от Гасударя и за москва, това което е по нея дрехи, парфюми, очила, грим, обувки, всичко Съветско ли е или Западно Упадно!? Това са Най Долните Лицемери Нагляри, а всички които им симпатизират и се радват са Срам за Еволюцията и за Човешкият Род!

305

16

Старик

27.01 2024 в 01:19

"маниакално и отчаяно желание да се принизи героичният подвиг на съветските войници", ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО същество, за Съжаление Огромна Част от днешните българи Не Знаят и Не Помнят, Подвига на Славните ни Деди, 200, 300, 400 Хилядна Българска Армия стига до Австрия и Унгария, няма как да пусна Снимка тук на Дядо ми, който в последствие дедите на тая Нагла Сатаниска са погубили! Ама на него няма Паметници "Альоши" да се Извисяват навред из България. Проклети да са всички Уж българи дето се съгласяват и симпатизират на тази и Маниакалният и Гасудар Убиец Сатанист Безчовечен!

2159

15

Kilca

26.01 2024 в 21:29

Комунистическия боклук вън от България!!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика